Citroën pripravuje veľký sedan! Poznáme prvé detaily:

Hurá! Veľkého sedanu od francúzskej automobilky sa predsa len dočkáme, a to už čoskoro. Francúzi naznačujú, že novinka ponesie odvážny dizajn kombinovaný s komfortnými prvkami **odkazujúcimi na legendárne modely DS, CX, XM či C6.** „Novinka bude v súlade s koreňmi a DNA značky,“ hovorí šéf spoločnosti Citroën, Xavier Peugeot. Vedenie zároveň prizvukuje, že chce zachovať dostupný charakter svojich áut a neplánuje… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Hurá! Veľkého sedanu od francúzskej automobilky sa predsa len dočkáme, a to už čoskoro. Francúzi naznačujú, že novinka ponesie odvážny dizajn kombinovaný s komfortnými prvkami **odkazujúcimi na legendárne modely DS, CX, XM či C6.** „Novinka bude v súlade s koreňmi a DNA značky,“ hovorí šéf spoločnosti Citroën, Xavier Peugeot. Vedenie zároveň prizvukuje, že chce zachovať dostupný charakter svojich áut a neplánuje konkurovať prémiovým značkám ako BMW, Audi či Mercedes-Benz. **„Sme mainstreamový hráč a chceme ponúkať široký výber produktov, od malých automobilov až po veľké.“** Model tak bude postavený na základoch Peugeotu 508 a crossovera C5 Aircross, vďaka čomu môžeme pri novej vlajkovej lodi počítať aj s hybridnou technológiou. **Ambíciou značky je od budúceho roka predstaviť nové vozidlá s elektrifikovaným pohonom** a do roku 2025 má disponovať akumulátorom každý model v portfóliu. Viac informácií o pripravovanom aute sa dozvieme v najbližších mesiacoch.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »