Nové BMW radu 3 Touring sa zväčšilo vo všetkých smeroch

Nové BMW radu 3 sa dočkalo vyhotovenia Touring, teda kombi. Spája v sebe luxus, športovosť i úžitkovosť. S viac ako 1,7 miliónmi predaných kusov v predchádzajúcich generáciách má opäť ambície stať sa jedným z lídrov svojho segmentu.
Vydané  Text: 
1,7 milióna predaných kusov všetkých generácií, z toho 500-tisíc kusov patrilo tej predchádzajúcej. BMW radu 3 Touring je mimoriadne populárne vozidlo a v novej generácii ponúka viac ako kedykoľvek predtým. V porovnaní s predchodcom je novinka dlhšia o 76 mm, širšia o 16 a vyššia o 8 milimetrov. Celkové rozmery tak dosahujú úctyhodných 4 709×1 827×2 851 mm. Batožinový priestor medzigeneračne narástol o päť litrov na rovných 500 litrov a po sklopení zadných sedadiel do roviny sa sprístupňuje nákladný priestor s kapacitou 1 510 litrov. Do predaja sa dostanú motorické varianty 330i, M340i xDrive, 330d xDrive, 320d a tiež hybridný 330e. Motory sú konfigurovateľné s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou a 8-stupňovou automatikou Steptronic.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.