Jaguar XJ definitívne končí! Nástupca nepoteší žiadneho petrolheada:

Automobil sa radikálne zmení.
Vydané  Text: 
Model XJ je vlajkovou loďou britskej automobilky, s ktorou Jaguar konkuroval tým najluxusnejším sedanom na trhu. Oproti ním bol vždy viac zameraný na vodiča a zábavu za volantom, patril tak k najzábavnejším veľkým limuzínam na trhu s prémiovými autami. **Na ohlásenie nástupcu sme preto netrpezlivo čakali, no najnovšie správy nás veľmi nepotešili.** Výroba aktuálnej generácie sa ukončí už 6. júna, budúcu generáciu majú Briti predstaviť v priebehu nasledujúceho roka. Podľa všetkého pôjde o akumulátorový elektromobil. Áno, čítate správne – čistý elektromobil. **Malo by ísť o konkurenta pre Porsche Taycan alebo Audi E-Tron GT.** Či bude novinka aj naďalej niesť označenie XJ, zatiaľ nevieme. Špekuluje sa tiež o tom, že vznikne predĺžená verzia modelu. Tá by mohla **podkúriť chystaným novinkám od Mercedesu (EQS) a budúcej generácii Audi A8, ktorá by tiež mohla byť elektrická.** Vzhľad novinky by si mal naďalej zachovať nádych športovosti, no interiér by vďaka absencii spaľovacieho agregátu mal ponúknuť viac miesta pre cestujúcich.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.