Francúzi predstavia luxusnú vlajkovú loď DS 8! Pozrite si exkluzívne fotografie:

Nie je žiadnym tajomstvom, že francúzska prémiová automobilka DS pripravuje nový vlajkový model, ktorý **značke umožní konkurovať autám ako sú Mercedes-Benz Triedy E alebo BMW radu 5.** Veľký sedan by mal doraziť pod označením DS 8 už koncom tohto roka, pričom predaj sa oficiálne spustí najprv v Číne. **Do Európy má novinka prísť až v priebehu… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Nie je žiadnym tajomstvom, že francúzska prémiová automobilka DS pripravuje nový vlajkový model, ktorý **značke umožní konkurovať autám ako sú Mercedes-Benz Triedy E alebo BMW radu 5.** Veľký sedan by mal doraziť pod označením DS 8 už koncom tohto roka, pričom predaj sa oficiálne spustí najprv v Číne. **Do Európy má novinka prísť až v priebehu budúceho roka.** Aj keď sme zatiaľ nemali šancu vidieť žiadnu oficiálnu fotografiu pripravovanej vlajkovej lode, na zahraničnom fóre sa objavili prvé obrázky pripomínajúce vizualizáciu obrazovky infotainmentu, kde je zachytený vzhľad novej DS 8.
Snímky prezrádzajú elegantnú siluetu auta, ktorá nám až **nápadne pripomína predĺženú verziu čínskeho Peugeotu 508.** S najväčšou pravdepodobnosťou tak bude nový model zdieľať s koncernovým súrodencom veľké množstvo technických komponentov, vrátane platformy. Vlastný dizajn však ponesie minimálne predná a zadná časť vozidla. Maska kopíruje vzhľad skôr predstaveného modelu DS 3 Crossback, nechýba typická hexagonálna maska chladiča či LED svetlomety s podpisom francúzskej značky. **Prémiový pocit doplnia bezrámové sklá dverí či výsuvné kľučky dverí v štýle elektromobilov Tesla.** Očakáva sa, že DS 8 bude koncom novembra debutovať na autosalóne Guangzhou a krátko po ňom vstúpi do predaja na čínskom trhu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »