Dacia zaznamenala v Česku obrovský úspech, predajmi prekonala aj Hyundai a Peugeot

Trhový podiel značky Dacia na českom trhu predstavuje takmer sedem percent, čím si vyslúžila pozíciu tretej najpredávanejšej značky áut.
Vydané  Text: 
Historický úspech značky Dacia na českom trhu. To je správne pomenovanie najnovšej informácie, o ktorej šírenie sa Dacia postarala nielen doma, ale aj u nás na Slovensku. Za prvý štvrťrok roku 2019 predala Dacia viac ako Hyundai či Peugeot, ktorí sa umiestnili na štvrtej a piatej pozícii. Jednotkou českého trhu je neprekvapivo Škoda a druhý najpredávanejší je nemecký Volkswagen. Dacia nezabudla vo svojej českej správe pripomenúť, že takto dobré umiestnenie nie je iba výsledkom dobrej marketingovej stratégie a reklamy, ale aj služieb, ktoré s predajom súvisia a tiež samotnej kvality vozidiel. Tá je v očiach verejnosti častokrát zbytočne podceňovaná, pretože Dacia so sebou nosí aj ťarchu minulosti, ktorá nebola vždy práve priaznivá. Súčasné vozidlá značky stále patria k cenovo dostupnejším, čo svedčí o starších používaných technológiách a jednoduchších výrobných procesoch, ale z legislatívneho hľadiska spĺňajú všetky nároky platné v Európskej únii – od emisií motorov cez techniku pripravenú pre vodiča až po samotnú bezpečnosť. Darí sa najmä modelom Duster, Dokker či Sandero.
Ako uvádza správa Dacie z Českej republiky, „automobily Dacia těží především z toho, že si nehrají na přetechnizované produkty, ale jsou praktickými a snadno provozovatelnými vozy pro nejširší okruh uživatelů.“ My sme v priebehu posledných rokov v redakcii privítali niekoľko modelov Dacie a ak berieme do úvahy ich cenovú dostupnosť, vždy sme mali dôvod automobily pochváliť. ### Prečítajte si naše nedávne testy vozidiel Dacia:

Test Dacia Logan MCV Stepway s 0,9-litrovým motorom: Veľmi dobre!

Ak ste nad Daciami doteraz ohŕňali nos, prečítajte si náš test modelu Logan MCV Stepway a možno svoj názor prehodnotíte.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.