Naživo zo Ženevy: virtuálna prehliadka expozície VW

Nahliadnite prostredníctvom nášho objektívu do expozície značky Volkswagen na ženevskom autosalóne. Vo fotogalérii môžete vidieť nielen očakávaný VW Passat vo verziách sedan, Variant a GTE, ale aj elektrický koncept I.D. Buggy či výkonné malé SUV T-ROC R.
Vydané  Text: 
Fotografie pre Autoviny.sk pripravil Rudolf Banecký. ### Výkonný T-ROC R Značka Volkswagen na autosalóne v Ženeve predviedla okrem nového európskeho Passatu aj športové SUV T-Roc R. Jedná sa o automobil vychádzajúci z konvenčného modelového radu T-Roc. Donedávna najmenšie SUV od Volkswagenu (teraz je ním T-Cross) prešlo zásadnou modernizáciou, pričom pod kapotou mu pracuje 4-valcový benzínový motor 2.0 TSI s maximálnym výkonom 221 kW (300 k) a maximálnym krútiacim momentom 400 Nm. Konfigurácia T-Roc R počíta so štandardne inštalovanou 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies 4MOTION. Kombinácia uvedenej techniky umožňuje Volkswagenu T-Roc R dosahovať maximálnu rýchlosť 250 km/h (elektronicky obmedzenú) a zrýchlenie z 0 na 100 km/h už za 4,9 sekundy.
Okrem toho má T-Roc R mierne znížený podvozok pre odlišné nastavenie tlmičov v porovnaní s „civilnou“ verziou, riadenie je progresívne a 17-palcový brzdový systém preberá od Volkswagenu Golf R Performance. Automobil štandardne stojí na 18-palcových diskoch, k dispozícii budú aj 19-palcové v čiernej matnej úprave Pretoria Dark Graphitte.
### Nový európsky Passat Značka Volkswagen konečne odhalila modernizovaný modelu Passat, na ktorý sme aj my v redakcii striehli už niekoľko posledných týždňov. Po tom, čo sme publikovali fotografie novej americkej verzie VW Passat, **prichádza oficiálne aj tá európska**.
Pre niekoho je facelift **sklamaním**, iní si vydýchli, že **Volkswagen zbytočne neexperimentoval**. Modernejšia verzia Passatu je totiž takmer na nerozoznanie od tej pôvodnej a od americkej verzie sa líši priam priepastne. Volkswagen Passat je dlhodobo úspešným projektom. Už túto jar prekoná míľnik 30 miliónov vyrobených kusov, čo z neho robí celosvetovo najúspešnejší model strednej triedy. Jubilejným exemplárom bude práve zdokonalený model 8. generácie, ktorej facelift sa týkal predovšetkým technickej výbavy.
Volkswagen Passat pre USA a Čínu (2020)
Takže čo je na novom Passate zaujímavejšie ako jeho vynovený dizajn, je práve jeho technologická výbava. Passat bude môcť ako **prvý Volkswagen jazdiť čiastočne automaticky** cestovnou rýchlosťou – funkcia IQ.DRIVE“ umožňuje čiastočne automatizovanú jazdu v rozsahu rýchlosti od 0 do 210 km/h a elektrický dojazd hybridného modelu Passat GTE vzrástol na cca 55 km1) podľa WLTP (cca 70 km1) podľa NEDC). Veľmi zaujímavou inováciou **volant s dotykovými senzormi**. Fungujú rovnako ako dotykové senzory na displeji mobilu a umožňujú ovládanie niektorých funkcií auta, napríklad a Travel Assistu. S novým modelom Passat sa dostáva do výroby tretia generácia modulárnej stavebnice infotainmentu (MIB3). Volkswagen vypočul nekonečné prosby zákazníkov a konečne sprístupnil funkciu Apple CarPlay! Navyše môže byť Passat s MIB3 na želanie permanentne online, pretože nové systémy infotainmentu sú **sériovo vybavené integrovanou SIM-kartou**.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!