Polícia vyhlásila súťaž pre deti a mládež, v hre sú aj vodičáky

Súťaž má okrem odovzdaných cien preventívny charakter.
Vydané  Text: 
Rok 2018 bol podľa Polície SR jeden **z najbezpečnejších,** vo svojej osvete však pokračujú aj naďalej. **Nebezpečenstvo pre cestnú dopravu častokrát predstavujú aj neopatrní a nepozorní chodci. ** Na svojej facebook stránke sa rozhodli zorganizovať súťaž pre deti do 15 rokov, a pre mládež (15+). **V hre sú zaujímavé ceny.** Ako uviedol viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka: „Chodci často ohrozujú nielen svoje, ale aj životy iných svojim nezodpovedným správaním. Preto je prevencia už u školákov veľmi dôležitá. Často sú to oni, ktorí môžu dokonca poučiť vlastných rodičov a prispieť tak k záchrane životov,“

Foto-súťaž SUPERCHODEC pre základné školy

Tento projekt je určený pre základné školy. Zapojiť sa doň môžu jednotlivci, ale aj kolektívy. Ich jedinou úlohou je **poslať do 12. mája na e-mailovú adresu superchodec@minv.sk fotografie, videá alebo skutočné príbehy o tom, ako zo svojho pohľadu chodcov prispievajú k bezpečnosti premávky.** Je len na žiakoch či pošlú napríklad svoje fotografie s reflexnými prvkami, videá správneho prechádzania cez cestu, alebo svoj deň ako chodca opíšu vo forme príbehu. Po uzávierke súťaže polícia vyberie troch výhercov, ktorí pre svoju triedu vyhrajú návštevu policajtov s najrýchlejšími autami a balíčky reflexných prvkov. Trieda SUPERCHODCA alebo SUPERCHODCOV bude aj prezentovaná na oficiálnom policajnom Facebooku.

Dopravný EXPERT a súťaž o 3 vodičské preukazy

Druhý preventívny projekt HĽADÁ SA DOPRAVNÝ EXPERT je určený pre stredné školy. Policajný zbor v spolupráci so Slovenskou komorou výcvikových zariadení autoškôl **zabezpečí pre troch výhercov vodičský kurz úplne zadarmo.** Hlavnou podmienkou preventívnej súťaže **je poslať projekt na tému „Ako by som zlepšil bezpečnosť cestnej premávky v mojom meste (obci)“.** Policajti vyhodnotia tri najlepšie projekty. **Svoje nápady môžete posielať do 12. mája na e-mailovú adresu dopravnyexpert@minv.sk. **Odmenou pre stredoškolákov nebude iba vodičský kurz zadarmo, ale aj skutočné zapracovanie ich pripomienok do činnosti Policajného zboru priamo v ich meste alebo obci.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.