Polícia vyhlásila súťaž pre deti a mládež, v hre sú aj vodičáky

Súťaž má okrem odovzdaných cien preventívny charakter.
Vydané  Text: 
Rok 2018 bol podľa Polície SR jeden **z najbezpečnejších,** vo svojej osvete však pokračujú aj naďalej. **Nebezpečenstvo pre cestnú dopravu častokrát predstavujú aj neopatrní a nepozorní chodci. ** Na svojej facebook stránke sa rozhodli zorganizovať súťaž pre deti do 15 rokov, a pre mládež (15+). **V hre sú zaujímavé ceny.** Ako uviedol viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka: „Chodci často ohrozujú nielen svoje, ale aj životy iných svojim nezodpovedným správaním. Preto je prevencia už u školákov veľmi dôležitá. Často sú to oni, ktorí môžu dokonca poučiť vlastných rodičov a prispieť tak k záchrane životov,“

Foto-súťaž SUPERCHODEC pre základné školy

Tento projekt je určený pre základné školy. Zapojiť sa doň môžu jednotlivci, ale aj kolektívy. Ich jedinou úlohou je **poslať do 12. mája na e-mailovú adresu superchodec@minv.sk fotografie, videá alebo skutočné príbehy o tom, ako zo svojho pohľadu chodcov prispievajú k bezpečnosti premávky.** Je len na žiakoch či pošlú napríklad svoje fotografie s reflexnými prvkami, videá správneho prechádzania cez cestu, alebo svoj deň ako chodca opíšu vo forme príbehu. Po uzávierke súťaže polícia vyberie troch výhercov, ktorí pre svoju triedu vyhrajú návštevu policajtov s najrýchlejšími autami a balíčky reflexných prvkov. Trieda SUPERCHODCA alebo SUPERCHODCOV bude aj prezentovaná na oficiálnom policajnom Facebooku.

Dopravný EXPERT a súťaž o 3 vodičské preukazy

Druhý preventívny projekt HĽADÁ SA DOPRAVNÝ EXPERT je určený pre stredné školy. Policajný zbor v spolupráci so Slovenskou komorou výcvikových zariadení autoškôl **zabezpečí pre troch výhercov vodičský kurz úplne zadarmo.** Hlavnou podmienkou preventívnej súťaže **je poslať projekt na tému „Ako by som zlepšil bezpečnosť cestnej premávky v mojom meste (obci)“.** Policajti vyhodnotia tri najlepšie projekty. **Svoje nápady môžete posielať do 12. mája na e-mailovú adresu dopravnyexpert@minv.sk. **Odmenou pre stredoškolákov nebude iba vodičský kurz zadarmo, ale aj skutočné zapracovanie ich pripomienok do činnosti Policajného zboru priamo v ich meste alebo obci.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.