Vzali si do parády Lexus UX – výsledok je úžasný!

Po vývoji tuningových balíkov pre Lexus ES a RC sa inžinieri japonskej divízie Toyota Racing Development pustili do najnovšieho crossoveru UX vo verzii F Sport. Výsledok ich práce stojí za to!
Vydané  Text: 
Bodykit pozostáva z predného spojlera, prahových líšt, aerodynamických oblúkov kolies, krytov na vonkajšie spätné zrkadlá, strešného spojlera, zadného difúzora a športových koncoviek výfuku. Všetky prvky sú vo farbe karosérie, alebo v prevedení s čiernym povrchom. Tento bohatý balík však nie je všetko, čo japonská pobočka TRD ponúka vlastníkom nového croosveru. Inžinieri vyvinuli aj nové 18-palcové kované hliníkové ráfiky, upravili pružiny a tlmiče pre zlepšenie stability podvozku.
### Prvé riešenie na svete Model UX na ulici vyniká už v štandardnej verzii. Pozornosť priťahujú úzke svetlomety ostrých tvarov, ochranné lišty blatníkov kolies a zadné svetlomety prepojené linkou zo 120 LED diód. Tuningové možnosti tohto jedinečného vozidla už predým vynikajúco ilustroval UX 250h upravený na objednávku Clarkom Ishiharom z autosalónu VIP Auto Salon Tuningowe, ktorý bol vystavený v auguste na Pebble Beach. Avšak Lexus UX nie je iba o vzhľade. Karoséria sériového automobilu je z hľadiska aerodynamiky starostlivo premyslená. Čepeľovité zadné svetlá zahřňajú špeciáne tvarované plutvy, ktoré zvyšujú stabilitu a podobnú funkciu má stupňovitá horná časť líšt blatníkov kolies. Pravdepodobne najzaujímavejším riešením sú 17-palcové aerodynamicky ventilované kolesá. Tvar profilu lúčov zabezpečuje chladenie kotúčových bŕzd a znižuje aerodynamický odpor po bokoch automobilu. Ide o prvé takéto riešenie na svete.
### Koľko to stojí? Rovnako ako v prípade nových modelov Lexusu ES a RC, sú tuningové časti vyvinuté spoločnosťou TRD Japan v súčasnosti k dispozícii iba v Japonsku. Bodykit so športovými koncovkami výfuku stojí 626 000 jenov, čiže necelých 5 000 eur, 18-palcové ráfiky znamenajú výdavok 382 000 jenov (okolo 3 000 eur), za balík na zlepšenie stability treba zaplatiť 100 000 jenov, čo je necelých 800 eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.