BMW rozpredáva sklady, vozidlá sú lacnejšie aj o tretinu

Kto si chce kúpiť bavorák, ten by sa mal poponáhľať. Takéto akcie sa neopakujú veľmi často.
Vydané  Text: 
Keď som pred časom napísal o tom, že Škoda spustila prostredníctvom svojich predajcov akciu s názvom Šrotovné, veľmi to čitateľov zaujalo. Nie je sa čomu čudovať, veď získať nové auto za cenu, ktorá je typická skôr pre jazdenku, je ojedinelé aj na súčasnom trhu, ktorý je pod silným konkurenčným tlakom. Šrotovné od Škody znamenalo, že ste mohli odovzdať svoje staršie vozidlo, ktoré vám bolo odborníkmi nacenené a táto suma sa potom odpísala z hodnoty kupovaného nového modelu. K tomu bolo možné pripočítať nejaké ďalšie bonusy a v konečnom dôsledku ste si mohli získať úplne novú Škodu Fabia výbave Active iba za niečo vyše 7-tisíc eur.
Podobnú akciu, ale bez nutnosti odovzdania staršieho vozidla, má práve značka BMW u svojho predajcu GROUP M. Výpredaj skladových vozidiel oslovuje zľavami z pôvodnej ceny modelov aj o viac ako 20-tisíc eur. Kto práve zvažuje nákup niektorého z modelov BMW, pre toho prichádza aktuálna akcia propagovaná na Facebooku veľmi vhod. Napríklad BMW radu 5 Sedan 520d xDrive Luxury Line predajca ponúka so zľavou 21 853 eur, BMW X3 xDrive 30d M Sport so zvýhodnením 19 960 eur či BMW 318d Gran Turismo SportLine so zľavou 17 825 eur.

Mnohí pri týchto číslach budete krútiť hlavami, že veď len tá zľava predstavuje celkovú hodnotu iného neprémiového automobilu, častokrát v plnej výbave. A máte pravdu, lenže značky ako BMW, Mercedes-Benz, Audi a ďalšie nie sú hocijaké automobilky a ich prémiovosť vychádza nie zo spoločenskej prestíže, ale pre moderné technológie, bezpečnosť, históriu, spoľahlivosť a nadčasovosť. Za tieto veci sa skrátka pripláca.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »