Lexus už otvorene špekuluje o pick-upe a luxusnom minivane

Modely značky Lexus sa spájajú s prémiovosťou a luxusom. Bolo by to možné aj v prípade minivanu či pick-upu? Rozrastie sa rodina japonskej značky o nový prírastok?
Vydané  Text: 
Správy o plánoch na vytvorenie takéhoto vozidla neprichádzajú z Japonska, ale z Filipín. O nápade vytvoriť luxusný minivan so symbolom Lexusu na prednej maske niečo prezradil **Raymond Rodriguez, prezident divízie Lexus Manila**. Podľa neho je vznik takéhoto auta ,,len otázkou času”. Pripustil tiež, že luxusný minivan je na zozname jeho želaní.
Prvý minivan od Lexusu by mohol využívať základy modelu Toyota Alphard
### Napríklad z modelu Toyota Alphard I keď Lexus vo svojej ponuke nikdy nemal minivan, jeho vytvorenie nie je až takou výzvou, ako by sa mohlo zdať. Konštrukcia by mohla vychádzať z modelu Toyota Alphard. Luxusné vozidlo, do ktorého sa pohodlne usadí osem pasažierov, je dostupné v niekoľkých verziách pohonu vrátane hybridného. Okrem Japonska ponúkajú model autosalóny v Thajsku, Malajzii, Singapure, na Filipínach a v Rusku. Na Filipínach sa minivany Toyota tešia veľkej obľube. To je podľa R. Rodrigueza dobrý signál na realizáciu myšlienky malého vanu Lexus. Stojí za to dodať, že v ponuke japonskej značky už existujú autá pre viac ako päť pasažierov – napríklad sedemmiestny Lexus RX L, dostupný aj na slovenskom trhu.
Vizualizácia Lexusu LX v karosárskom vyhotovení pick-up (zdroj: theophiluschin.com)
### Alebo skôr pick-up? Projekt vytvorenia luxusného minivanu nie je jediný nápad, ktorý naznačuje plány uviesť na trh model Lexusu v doposiaľ nevídanej verzii karosérie. V roku 2015 **šéf plánovania produktov Lexusu, Makoto Tanaka** priznal, že japonská prémiová značka zvažuje výrobu luxusného pick-upu. I keď takýto automobil zatiaľ ešte nevznikol, jeho projekt nie je nereálny. Tento model by mohol zabodovať najmä v Austrálii a v Južnej Amerike, kde sú značka Lexus aj pick-upy veľmi populárne. Jeho konštrukcia môže byť založená na osvedčenej, pancierovanej Toyote Hilux, podobne ako to bolo v prípade Lexusu LX a Toyoty Land Cruiser.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.