Hitom slovenského Googlu sú „lacné autá na predaj na bazoši“

Sledovať štatistiky dopytov vo vyhľadávači Google je občas naozaj zaujímavé.
Vydané  Text: 
Vyhľadávač Google je fantastickým pomocníkom, ak ho viete používať správne. Americký gigant patriaci pod materskú spoločnosť Alphabet sa neustále snaží o to, aby bolo používanie Googlu čo najjednoduchšie a najužitočnejšie, s niektorými dopytmi používateľov si však vie poradiť ťažšie. Alebo ak chcete, reaguje na tieto podnety s ľahkosťou, problémom je samotný dopyt. Aktuálne sa slovenských Google Trendoch v kategórii Automobily pozoruje nárast dopytov v tvare „lacne auta na predaj bazos“. Záujem o výsledok tohto dopytu za posledné dni vzrástol až o 400 percent.
Fráza „lacné autá na predaj bazoš“ je aktuálne veľmi vychytená, ľudia takto hľadajú autá až v štvornásobnej intenzite v porovnaní s minulosťou.
Keď si tento dopyt zadáte do vyhľadávacieho okienka v Google, prvé štyri výsledky budú reklamy na AAA Auto, Darex, Autobazar.sk a Autovia.sk. Až piaty výsledok sa týka Bazošu, avšak nezodpovedá tomu, o čo mal používateľ hľadajúci lacné autá záujem. Google totiž automaticky nájde taký obsah na stránke bazos.sk, ktorý obsahuje pojmy „lacné auto“, „lacné autá“ a podobné, ktoré súvisia s dopytom. Vo výsledku sa tak cez Google dostanete na také konkrétne inzeráty, ktoré priamo v texte pripomínajú, že auto v ponuke je lacné.
Výsledky po vyhľadávaní dopytu „lacné autá na predaj bazoš“ nezodpovedajú tomu, čo používateľ hľadá. Nie je to však chyba vyhľadávača, ale dopytu samotného.
Spôsobov, ako nájsť doslova lacné autá, je pritom niekoľko. Tým **prvým spôsobom** je otvoriť si akýkoľvek internetový autobazár, napríklad autovia.sk, autobazar.sk, autobazar.eu alebo aj bazos.sk a do filtra na hlavnej stránke si zadať parametre pre vyhľadávané vozidlo. To znamená, že nastavíme maximálnu cenu, ktorú sme ochotní za auto zaplatiť – napríklad 500, 1000, 2000 €. Stránka následne zobrazí výpis práve takých áut, ktoré spĺňajú naše požiadavky na cenu.
Najlepším spôsobom, ako si vybrať auto zodpovedajúce vašim finančným možnostiam, je zvoliť si vo filtri maximálnu cenu vozidla.
**Druhou možnosťou** je pridať sa na niektorú Facebook stránku, ktorá sa špecializuje na predaj lacných áut. Na Facebooku takto funguje napríklad stránka Autá za odvoz alebo do 499€. Aby ste sa stali jej členom s možnosťou pridávania inzerátov a komentovania, musíte požiadať o prijatie do skupiny. Prehliadať inzeráty ale môžete aj bez členstva a prípadne kontaktovať inzerenta. Ľudia na tejto stránke skutočne aktívne zdieľajú svoje ponuky na lacné autá do 499 € a nachádzajú pre ne kupcov. Prekvapivo sa v ponukách neobjavuje veľa Škodoviek, nachádzame tu množstvo starších Renaultov, Fiatov, Fordov, Audi a Volkswagenov.
Na Facebooku môžete nájsť stránky a skupiny, ktoré slúžia na zdieľanie ponúk výhradne lacných áut.
Prehliadať si ponuky je chvíľami pútavé, pretože niektoré autá sú za babku. Človek sa až pýta, prečo ľudia jazdia autobusmi, keď sú dnes autá takto lacné. Pochopiteľne, spoločne s autom si kupujete aj celú jeho históriu a technické nedostatky, ktoré sa premietajú do kúpnej ceny.
Na záver je potrebné pripomenúť, že vyhľadávať v Google dopyt „lacne auta na predaj bazos“ nie je užitočné, pretože vyhľadávač bude zobrazovať tie výsledky, ktoré majú priamo v texte uvedené, že sa jedná o lacné auto.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.