Bugatti Divo za 5 miliónov eur má výkon o polovicu lacnejšieho Chironu

Nový dizajn, ľahšia karoséria, efektívnejšie zadné krídlo a závratná cenovka. Také je nové DIVO od značky Bugatti.
Vydané  Text: 
### Čakali sme sa dočkali sme sa. Nové Bugatti s názvom Divo sa už ukázalo v plnej kráse a musíme uznať, že patrí k tomu najkrajšiemu, čo sme za poslednú dobu videli. O polovicu lacnejší Chiron však prekonáva iba v niektorých smeroch, výkon ani maximálna rýchlosť výrobca nezlepšil. Výrobca Bugatti v minulosti predával model Veyron, ktorý sa zapísal do automobilovej histórie zlatými písmenami pre svoj ohromujúci výkon tisíc konských síl a cenu jeden milión eur. Početné edície si potom nechávali za svoju jedinečnosť doplatiť ešte zopár stoviek tisíc eur navyše, výsledná cena exemplárov Veyronu sa preto počítala v miliónoch. Potom prišiel model Chiron a prekonal všetky očakávania – aj čo sa týka výkonu, aj čo sa týka ceny. Dnes zaň zaplatíte minimálne 2,5 milióna eur, avšak ani táto cena nie pevná. Ak máte záujem o doplnkovú výbavu, budete musieť investovať ďalšie nehanebné desiatky až stovky tisícov eur. Ani to by ale nemal byť pre luxusné a supervýkonné automobily strop.
Úplne nové Bugatti sa volá DIVO, reprezentuje vrchol technických schopností automobilky a určitý návrat k tradičnej výrobe karosérií. Automobil stojí na základoch modelu Chiron, ale má vlastný a odlišný dizajn. Prvotné správy o podobnosti Bugatti Vision Gran Turismo z roku 2015 sa ukázali ako neopodstatnené, DIVO má vlastný jedinečný vzhľad.
Hyperšport Divo sľubuje nižšiu hmotnosť, lepšiu agilitu a precíznejšie riadenie. Rozmerný zadný spojler je zodpovedný za vyšší aerodynamický prítlak ekvivalentný 90 kilogramom. Výkon motora W16 dosahuje maximálnych 1500 konských síl, teda údaj totožný s Bugatti Chiron. V porovnaní s Chironom je však Divo o 35 kilogramov ľahší. Ani maximálna rýchlosť vozidla neprekonáva predchodcu, dosahuje závratných 380 km/h. Pôvodné správy hovorili o čísle 385 km/h.
Názov Divo nie je náhodný. Je to priezvisko francúzskejho pretekára menom Albert Divo, ktorý na vozidle Bugatti Type 35 dvakrát vyhral preteky Targa Florio v rokoch 1928 a 1929. A tá cena? Ak by ste mali peniaze a chuť kúpiť si Bugatti Divo, pripravte si minimálne 5 MILIÓNOV EUR! Počet automobilov je prísne limitovaný na iba 40 kusov a už dnes je celý tento počet vypredaný.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!