VIDEO: Ford oslavuje! Toto je 10 miliónty Ford Mustang

Spoločnosť Ford oslavuje výrobu svojho 10 miliónteho Mustangu – najpredávanejšieho športového automobilu Ameriky za posledných 50 rokov a najpredávanejšieho vozidla na svete tri roky po sebe.
Vydané  Text: 
10 miliónty Ford Mustang je kabriolet modelového ročníka 2019 s označením GT, motorom V8 s výkonom 460 koní a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou v bielom odtieni Wimbledon White. **Vozidlo sa vyrába v montážnom závode spoločnosti Ford v meste Flat Rock v americkom štáte Michigan.** Prvý sériový Mustang (VIN 001) vyrobený v roku 1964 bol rovnakej farby a išlo o model s trojstupňovou manuálnou prevodovkou a motorom V8 s výkonom 164 koní.
**„Mustang je srdcom a dušou tejto spoločnosti a je obľúbený na celom svete,“ uviedol Jim Farley,** prezident pre globálne trhy v spoločnosti Ford Motor Company. „Keď vidím Mustang jazdiť po ulici v Detroite, Londýne alebo Pekingu, zažívam rovnaké vzrušenie, ako keď som si kúpil svoje prvé auto – Mustang kupé z roku 1966, na ktorom som ako tínedžer prešiel celú krajinu.“ Automobilka Ford si tento míľnik pripomenie oslavami pre zamestnancov vo svojej centrále v Dearborne a v americkom montážnom závode vo Flat Rocku. **Ich súčasťou bude prelet troch stíhacích lietadiel P-51 Mustang z obdobia 2. svetovej vojny a jazda vozidiel Mustang vyrábaných počas viac ako 50 rokov z Dearbornu do Flat Rocku, kde sa model Mustang v súčasnosti vyrába.**
Počas 54-ročnej histórie svojej výroby sa Mustang vyrábal tiež v San José v Kalifornii, v Metuchene v New Jersey a v pôvodnom výrobnom závode modelu Mustang v Dearborne v štáte Michigan. **Najpredávanejší športový automobil** Mustang je najpredávanejší športový automobil Ameriky za posledných 50 rokov, podľa analýzy, ktorú spoločnosť Ford uskutočnila na základe súhrnných údajov agentúry IHS Markit o registráciách nových vozidiel v celých Spojených štátoch za obdobie od roku 1966 do roku 2018 vo všetkých segmentoch športových vozidiel. **Od roku 2015, keď sa tento kultový model začal prvýkrát predávať v Európe, tu z neho automobilka Ford predala viac ako 38 000 kusov.** Minulý rok predaj modelu Mustang prekonal Porsche 911 na 13 európskych trhoch, vrátane Veľkej Británie a Španielska. Päť hlavných európskych trhov z hľadiska predaja modelu Mustang v roku 2017 boli Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko, Belgicko a Švédsko.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.