Peugeot 208 prejde revolúciou! Bude sa vyrábať na Slovensku?

Novinku uvidíme začiatkom budúceho roka!
Vydané  Text: 
Premiéra novej generácie malej 208čky sa odkladá na začiatok budúceho roka. Dobrou správou je, že na Slovensko sa kompletne presunie výroba všetkých verzií. Koncern PSA má v Trnave vyrábať aj elektrifikované modely automobiliek Citroën, Peugeot a Opel.
Source: Autoexpress.co.uk
Malý hatchback má prejsť dizajnovou aj technickou revolúciou. Na scénu príde úplne nová modulárna platforma CMP, ktorú vyvíjajú spoločne s čínskym Dongfengom už viac ako dva roky. Dizajn sa priblíži najnovším modelom 3008 a 508. Novinka už nebude len akousi bublinou na kolesách, dizajnéri sľubujú hranatejšie tvary, dlhšiu kapotu a výraznejšie prelisy na karosérii. Zmení sa tiež celková dĺžka auta, ktorá presiahne štvormetrovú hranicu. Vďaka tomu sa zväčší priestor v kabíne a objem batožinového priestoru narastie na minimálne 300 dm3. Koncept i-Cockpitu zostane zachovaný, klasické budíky však nahradí displej. V luxusnejších výbavách môžeme očakávať aj adaptívny tempomat, parkovací systém či bezkľúčový vstup.
Source: Autoexpress.co.uk
Menej drastické zmeny sa odohrajú pod kapotou, kde s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme dobre známy 1.2 PureTech v rôznych výkonových verziách. Prežiť by to mali aj naftové agregáty, konkrétne 1.5 BlueHDi s výkonom 73,5 alebo 96 kW. Očakáva sa tiež nástup elektrickej verzie s dojazdom približne 350 kilometrov. Na rovnakom technickom základe neskôr v rámci koncernu vzniknú aj iné modely, ako napríklad Citroën C3 či Opel Corsa, ktorý by sme mali vidieť už na jeseň budúceho roka.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »