Je to oficiálne: Elektrický Hyundai s dojazdom 470 km uvidíme 27. februára

Hyundai Kona dostane v Ženeve plne elektrickú verziu s dojazdom 390 km, okrem toho kórejská automobilka predstaví aj jej výkonnejší variant.
Vydané  Text: 
Elektrický Hyundai Kona na Auto Expo 2018 v Hindi (youtube)
Elektromobily a ekologicky šetrné automobily sa dnes spájajú so značkou Hyundai v podobnej miere ako s Toyotou. Model Ioniq ponúka ako v hybridnej, tak plug-in hybridnej verzii a dokonca aj čisto elektrický varinat, čo je vo svete nevídaná kombinácia. Problémom Ioniqu však je, že to nie je SUV. Hyundai Kona dostane v Ženeve plne elektrickú verziu s dojazdom 390 km, okrem toho kórejská automobilka predstaví aj jej výkonnejší variant.
Hyundai Kona sa zaradí do lukratívneho klubu elektromobilov (foto: redakcia)
Podľa oficiálnych informácií predstaví Hyundai svoje elektrické SUV už v utorok 27. februára, teda len týždeň pred premiérou na ženevskom autosalóne. Nepôjde o úplne nový model, ale elektrický variant esúvečka Kona, ktoré sa predáva zatiaľ iba s konvečnými spaľovacími motormi. V marcovom čísle časopisu AUTO MOTOR A ŠPORT nájdete náš test HYUNDAI KONA s litrovým trojvalcovým motorom. Už teraz však vieme, že bude ponúkaná v dvoch výkonových nastaveniach, pričom jedna z verzií bude patriť k najvýkonnejším elektrickým autám na našom trhu. Automobilka uvádza, že podľa metodiky WLTP bude mať elektrická Kona dojazd až 470 kilometrov! Elektromobil sa v predaji objaví ešte v priebehu tohto roka a Hyundai tak bude prvou automobilkou, ktorá ponúkne plne elektrické kompaktné SUV.
Hyundai Kona bude aj plne elektrická - ukáže sa vo februári 2018 (foto: redakcia)
Akutálne je na internete oficiálne video pripravovanej elektrickej Kony, ktoré však neprezrádza prakticky nič. Pred niekoľkými dňami sa ale na internete objavilo amatérske z YouTube, ktoré prezrádza viac: automobil je na ňom zachytený bez akéhokoľvek maskovania v matnej úprave karosérie, dizajn sa nechal inšpirovať komiksovým fenoménom IRON MAN. Automobil sa takto predviedol na podujatí Auto Expo 2018 v Hindi a jeho pohon bol plne elektrický. Snáď jediné, čo bolo na predvedenom automobile nereálne, boli jeho atypické kolesá, všetko ostatné by sme si vedeli predstaviť aj vo finálnej podobe elektromobilu:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.