Porsche rozbehlo úplne nový biznis – a nemáte šancu uhádnuť aký!

S vôňou benzínu to nemá spoločné nič – dokonca si to dokonale odporuje!
Vydané  Text: 
Porsche sa dnes okrem áut orientuje aj vo svete hodiniek, módnych doplnkov, svoju značku prepožičiava hračkám, elektronike, kozmetike, reklamným predmetom… toto je ale niečo celkom odlišné. Je to jeden z biznisov, ktoré má nemecké Porsche a robí to tak, aby podporila svoj plán trvalej udržateľnosti. Porsche vyrába med. Med, ktorý môžete nalievať do čaju, použiť na pečenie alebo na čokoľvek iné, hoci aj ako pleťovú masku na tvár (vraj to robia ženské). Kvetový med vyrába až 1,5 miliónov včiel kdesi v Lipsku.
Med Turbienchen od Porsche Leipzig
Ide o prémiovú značku medu, jej názov je Turbienchen. Napriek tomu, že 25 včelích kolónií bolo zriadených až v máji 2017, vyrábali už okolo 400 kilogramov medu, ktorý sa predáva v obchodnom stredisku zákazníckeho centra Porsche Leipzig. Jedna fľaška medu stojí 8 eur, respektíve 6 eur pre zamestnancov Porsche.
Med Turbienchen od Porsche Leipzig
Projekt výroby a predaja medu je najnovšou zo série environmentálnych iniciatív v Porsche Leipzig, ktorá v okolí off-road oblasti v Lipsku narazila na celú prírodnú rezerváciu. V roku 2002 spoločnosť založila kolónie poníkov a turov divých v oblasti s rozlohou 132 hektárov, pričom dnes v nej žijú ďalšie voľne žijúce zvieratá, ako sú vtáky, jelene a zajace, ktoré sa do rezervácie dostali prirodzene bez iniciatívy človeka. Gerd Rupp, predseda predstavenstva spoločnosti Porsche Leipzig, tvrdí, že aj keď sú včely v zimnom období nečinné a zazimované, projekt bol taký úspešný, že bude pokračovať aj v roku 2018.
Med Turbienchen od Porsche Leipzig







Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!