Fotogaléria:Tajné: Škoda Fabia s pohonom 4×4?

Dvojlitrový turbomotor, 223 koní a upravený podvozok: to je nový Renault Mégane GT220.


Automobilka Renault predstavila nový Mégane GT220, ktorý sa objaví na vybraných trhoch. Vyberať bude možné z karosárskych verzií kupé, hatchback a kombi. Na prvý pohľad si všimneme najmä nový, členitejší predný nárazník, pod tým zadným sa skrýva decentný difúzor, avšak bez ozdobných koncoviek výfukov. Podvozok si údajne vzali do parády v divízii Renaultsport, kde ho patrične pritvrdili.

Zmien sa dočkalo aj riadenie s progresívnym účinkom v závislosti na rýchlosti a presnejšími reakciami, posilnená brzdová sústava disponuje vetranými kotúčmi 320 mm vpredu (to je o 40 mm viac ako u základnej GT Line) a pevnými kotúčmi o priemere 260 mm vzadu. Pod prednou kapotou nového Renaultu Mégane GT200 nájdeme zážihový štvorvalec s objemom 2,0 l a preplňovaním, ktorý dosahuje výkon 164 kW (223 koní) pri 4 750 ot./min. a krútiaci moment 340 Nm pri 2 400 ot./min.

Bez ohľadu na zvolenú karosériu nový Mégane GT220 zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,6 s a dosiahne najvyššiu rýchlosť 240 km/h, kombinovaná spotreba pritom činí 7,3 l/100 km. Celkový dojem podčiarkujú osemnásťpalcové liate ráfiky Serdard obouvajúce pneumatiky Dunlop Sport Maxx s rozmerom 225/40.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.