Výber z aktuálneho čísla: TEST Subaru Impreza 1.6i-S ES

Na prvé testovacie kilometre s ideálnym zimným autom, akým je nové Subaru Impreza s novým 1,6-litrovým benzínovým turbo motorom a s pohonom všetkých kolies, sme zamierili na zakrútené cesty slnečnej Malorky.
Vydané  Text: 

Subaru Impreza. Pre mnohých spojenie slov, ktoré, doplnené o písmená WRX a STi, evokuje to najlepšie zo sveta rely. Fascináciu týmto autom ste si mohli prečítať v čísle 11, nájdete ju aj na našom webe. Heslo Impreza hľadá na webe výrazne viac ľudí než Subaru. Je to fenomén, ktorý sa teraz dostáva do svojej novej generácie.

Základom je nová globálna platforma. Tuhšia a ľahšia, o čom si môžete prečítať o pár strán ďalej. Teraz vám predstavíme Subaru Impreza zo stránky jazdných vlastností a celkového spolužitia… Poďme však jazdiť, Subaru Impreza na to priam zvádza. Atmosférická 1.6 boxer, ďalší typický znak Subaru, už potichu pradie pod kapotou. Prepracovaná variátorová prevodovka a pohon všetkých kolies tiež čakajú, až ich prevetráme. Ak má nová Impreza za úlohu očariť, tak pri odpichu sa jej to darí vynikajúco. Prvých pár metrov je takých, že máte pocit neohrozeného kráľa štartov…

Celý test nájdete v aktuálnom vydaní AUTO MOTOR A ŠPORT 1/2018, ktorý je ešte stále v predaji!




Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »