Inteligentné nabíjanie a údržba autobatérie

Či už je problém s batériou spôsobený mrazom, dlhodobým parkovaním alebo ponechaním zapnutých svetiel, vybitá batéria nikdy nepoteší. Najnovší rad príslušenstva spoločnosti OSRAM na nabíjanie a údržbu, BATTERYcharge, poskytuje pokročilé riešenia pre vodičov i servisy.

Vydané  Text: 

Ponuka pre profesionálov

Spoločnosť OSRAM neustále pracuje na inovatívnych produktoch pre dielne a profesionálnych automobilových technikov. Medzi novinky patria zariadenia na kontrolu stavu batérií a ich nabíjanie, ktoré mechanikom umožňujú rýchlo skontrolovať stav batérie a v prípade potreby ju nabiť. Sortiment pozostáva z testera OSRAM BATTERYtest PRO a inteligentných nabíjačiek BATTERYcharge PRO.

BATTERYtest Pro
BATTERYtest Pro

Tester batérií OSRAM BATTERYtest PRO umožňuje presnú kontrolu stavu batérie a elektrických systémov vo vozidlách s 12 a 24 V inštaláciou, ako sú motocykle, osobné, úžitkové a nákladné vozidlá. Pri kontrole stavu batérie prístroj kontroluje aj alternátor, štartér a uzemnenie. Výsledky možno vytlačiť pomocou zabudovanej termotlačiarne alebo preniesť do počítača pomocou karty SD. Súčasťou balenia je ochranné puzdro na skladovanie a prepravu zariadenia.

BATTERYcharge
BATTERYcharge

Produkty OSRAM BATTERYcharge PRO sú profesionálne inteligentné nabíjačky vhodné pre širokú škálu 12 a 24 V autobatérií. V závislosti od potrieb sa dá vybrať z modelov PRO 30A, PRO 50A, PRO 60A alebo PRO 100A. Čísla v názvoch označujú maximálny nabíjací prúd. Rad OSRAM BATTERYcharge PRO je vhodný na nabíjanie olovených a lítiových akumulátorov a akumulátorov vo vozidlách so systémom štart-stop. Výber prevádzkového programu nabíjačky je na používateľovi. Nabíjanie preto môže byť podľa potreby pomalé alebo rýchle. Nové nabíjačky sú ideálne nielen na použitie v dielňach, ale aj v autosalónoch, napríklad na nabíjanie batérií vystavených vozidiel.

BATTERYcharge PRO
BATTERYcharge PRO

Okrem primárnej funkcie nabíjania batérií majú zariadenia OSRAM BATTERYcharge PRO aj možnosť vykonávať testy stavu batérií a alternátorov. Všetky zariadenia tejto série sú vybavené prehľadným LCD displejom a majú možnosť optimalizovať stav batérie. V prípade lítiových batérií je nabíjací cyklus pre všetky nabíjačky BATTERYcharge PRO 7-stupňový (okrem PRO 30A, kde je cyklus 8-stupňový), zatiaľ čo ostatné batérie sa nabíjajú v 9-stupňovom cykle (okrem PRO 60A, kde je cyklus 3-stupňový). Všetky jednotky majú reguláciu nabíjacieho prúdu a vzťahuje sa na ne dvojročná záruka výrobcu. Modely PRO 30A, PRO 50A a PRO 100A sú malé, ľahké a ľahko sa prenášajú z miesta na miesto, zatiaľ čo väčší model PRO 60A je vybavený kolieskami a pohodlnou rukoväťou.

Ponuka pre vodičov

Rad inteligentných nabíjačiek OSRAM BATTERYcharge pozostáva z modelov 901, 904, 906 a 908, ktoré dokážu nabíjať 6 a 12 V batérie s kapacitou do 170 Ah, ako aj 24 V batérie s kapacitou do 70 Ah (model 908). Nabíjačky OSRAM nabíjajú všetky typy batérií vrátane lítium-iónových. Sú vybavené záložnými funkciami, ktoré pomáhajú chrániť batériu pred vybitím v zime alebo počas dlhšej odstávky. Nabíjačky majú ľahko čitateľný podsvietený LCD displej a všetky funkcie možno ovládať stlačením tlačidla. K dispozícii je aj kábel s príchytkami, ktorý sa dá trvalo nainštalovať do vozidla, aby bolo pripojenie nabíjačky rýchlejšie a jednoduchšie. Zariadenia sú tiež vybavené bezpečnostnou funkciou, ktorá zabraňuje poškodeniu elektrického systému vozidla v dôsledku pripojenia s opačnou polaritou.

BATTERYcharge Cable
BATTERYcharge Cable

Niečo pre elektrické vozidlá

Portfólio BATTERYcharge zahŕňa aj nabíjacie káble pre elektrické vozidlá. Najobľúbenejšie typy nabíjacích káblov pre autá sú k dispozícii s konektormi Typ 1 a Typ 2, čože pre plne elektrické aj plug-in hybridy. V závislosti od konkrétnych potrieb sa dá voliť kábel, ktorý umožňuje nabíjanie s výkonom 3,6 kW alebo 7,2 kW s maximálnym prúdom 16 alebo 32 A.

Obe verzie sú k dispozícii s konektormi Typ 1/Typ 2 a Typ 2/Typ 2. Posledný dostupný kábel je určený pre trojfázovú nabíjačku Wallbox (vyššie pre jednofázovú nabíjačku), takže maximálny nabíjací výkon sa zvýši na 22 kW. Tento kábel sa vyrába len s konektormi Typ 2 na oboch koncoch. Dokáže nabiť 60 kWh batériu za približne 3 hodiny. Všetky nabíjacie káble OSRAM pre elektrické vozidlá sú dlhé 5 metrov a majú ergonomické rukoväte. Sú vyrobené podľa najvyšších štandardov kvality a sú odolné proti vniknutiu prachu a vody podľa stupňa krytia IP65 a proti vibráciám a nárazom podľa stupňa krytia IK10. Ich životnosť je až 20 000 h.


Zdroje:  OSRAM








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.