Škodu vybavíte už aj cez šikovnú aplikáciu / Nehoda za volantom

Poisťovňa KOOPERATIVA sa postarala o praktickú novinku pre vodičov, ktorá dokáže aspoň čiastočne znížiť stres v nechcených situáciách. Ak sa dostanete na cestách do problému, škodu na aute už nahlásite aj priamo z miesta činu cez telefón. S mobilnou aplikáciou KOOPERATIVA to vďaka umelej inteligencii a rýchlemu predvyplneniu svojich údajov vybavíte za 10 minút.
Vydané  Text: 
**Poisťovňa s najväčším počtom zmlúv povinného zmluvného poistenia na Slovensku** predstavuje bezkonkurenčné digitálne riešenie, aké tu svojím rozsahom funkcionalít a benefitov doteraz chýbalo. Pre využívanie novej mobilnej aplikácie stačí mať v Kooperative zmluvne uzavretý ktorýkoľvek z produktov poistenia. „Údaje z poisťovne sa po registrácii do aplikácie automaticky prenesú, čo je v prípade ich rýchleho využitia kvôli vzniknutej škode veľká výhoda. V prípade uzatvoreného PZP alebo havarijného poistenia v Kooperative majú vodiči počas nahlasovania škody automaticky po ruke aj všetky potrebné údaje k svojmu vozidlu či vozidlám,“ vysvetľuje za Kooperativu hovorkyňa **Silvia Nosková Illášová**. ### Formulár máte vyplnený pár klikmi K urýchleniu nahlásenia udalosti pomáha nielen predvyplnenie všetkých údajov klienta, identifikácia poisteného vozidla, ale aj interaktívne zaregistrovanie miesta a času vzniknutej nehody či inej udalosti. „V celom procese odpovedáte na niekoľko otázok aplikácie krok po kroku a vyberáte z predvolených možností, prípadne stačí doplniť iba pár údajov. Benefitom je aj rýchle zaslanie kópie vodičského a technického preukazu, a to rovno ich odfotením cez telefón,“ vymenúva výhody zástupkyňa Kooperativy. **Systém umelej inteligencie potvrdí správnosť a čitateľnosť fotiek** a tiež ponúkne ako voliteľnú možnosť poslať aj fotografie škody na poškodenom aute a situácie z miesta nehody. Priebeh havárie, resp. záznam k priebehu vzniku škody môžete odoslať aj priamo nahratím hlasovej správy.
### Pomoc pre oboch účastníkov nehody Mobilná aplikácia vám pomôže aj v prípade, ak nemáte v Kooperative poistené auto (stačí mať s poisťovňou uzatvorenú akúkoľvek zmluvu), ale škodu vám spôsobí iný vodič s uzavretým PZP v Kooperative. V spolupráci s druhým účastníkom môžete využiť tento proces hlásenia havárie rovnako rýchlo a efektívne. Ak dopravnú situáciu zaviníte vy a máte uzavreté v Kooperative havarijné poistenie, v tom prípade si môžete cez aplikáciu uplatniť svoje nároky aj z tejto poistnej zmluvy. ### Rovno aj dohodnutie obhliadky a servisu Výhodou novej aplikácie nie je len rýchlosť nahlásenia nehody, ale aj prehľad o stave likvidácie škody. Informácie, v akom stave sa po odoslanom hlásení nachádza riešenie škodovej udalosti s poisťovňou, máte kedykoľvek po ruke v sekcii Moje škody. Aplikácia pomôže aj s rýchlym zaregistrovaním sa na obhliadku vozidla určením preferovaného miesta obhliadky, ponúkne prehľad zmluvných servisov v okolí a poslúži aj na privolanie pomoci vo forme asistenčných služieb. „Aplikácia tiež umožňuje zvoliť spôsob, ako si želáte vyplatiť škodu – či na základe rozpočtu alebo opravy, a to doložením faktúry zo servisu,“ dopĺňa hovorkyňa poisťovne. Aplikácia je dostupná na stiahnutie bezplatne cez platformy [Google Play](https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.ecoding.kooperativa&pli=1) a [App Store](https://apps.apple.com/sk/app/kooperativa/id1641075350?l=sk).








Pokračujte na ďalší príspevok »