Keď batérie, tak EXIQA: Značka je na Slovensku už 20 rokov s kompletným portfóliom pre autá i dodávky

[EXIQA](https://exiqa.sk/) so sloganom „Na ceste vpred“ je významný dodávateľ inovatívnych štartovacích batérií a akumulátorov pre automobilový priemysel a individuálnu mobilitu na trhu v Slovenskej a Českej republike. Široká škála produktov inšpirovaná potrebami automobilového priemyslu a požiadavkami motoristov, inovatívne technológie vrátane Štart-Stop, efektívna distribúcia a kvalitné pred a po predajné služby sú synonymom podnikania značky Exiqa. Viac ako 20 rokov skúseností a partnerstva s technologickým… Prečítať celé
Vydané  Text: 
[EXIQA](https://exiqa.sk/) so sloganom „Na ceste vpred“ je významný dodávateľ inovatívnych štartovacích batérií a akumulátorov pre automobilový priemysel a individuálnu mobilitu na trhu v Slovenskej a Českej republike. Široká škála produktov inšpirovaná potrebami automobilového priemyslu a požiadavkami motoristov, inovatívne technológie vrátane Štart-Stop, efektívna distribúcia a kvalitné pred a po predajné služby sú synonymom podnikania značky Exiqa. Viac ako 20 rokov skúseností a partnerstva s technologickým lídrom v priemysle s miliónmi batérií dodávaných na lokálnych trhoch sú garanciou profesionality a spoľahlivosti riešení pod značkou [EXIQA Batteries](https://exiqa.sk/). ### Pre osobné automobily a ľahké úžitkové vozidlá S rezervou energie a výkonu sú náročné cesty ľahšie. Exiqa Ultima, verná svojmu menu, vás bezpečne privezie aj z tých najvzdialenejších miest bezpečne domov. * vysoký výkon a kapacita pre intenzívne využívané vozidlá s bohatou výbavou * bezúdržbový dizajn podľa prísnych štandardov automobilového priemyslu * jednoduchá vizuálna kontrola stavu nabitia (magické oko) * predĺžená životnosť vďaka aplikácii jedinečnej kombinácie zliatin olova * bezpečné dvojité veko proti úniku elektrolytu aj v extrémnych polohách * zvýšená odolnosť voči vysokým teplotám * vhodná pre klimaticky náročné oblasti použitia ### Pre nákladné vozidlá a autobusy Naštartovať ťažký Dieselagregát a urobiť to vždy, keď treba, počas celej životnosti je hlavné poslanie batérie Exiqa Ultra Truck HD. Medzi ich kľúčové vlastnosti patrí: * robustný HD dizajn pre spoľahlivú funkčnosť * pripravenosť pre ťažké nákladné vozidlá, autokary, stavebné a poľnohospodárske mechanizmy * zvýšené prevádzkové parametre pre istotu štartu v náročných podmienkach a doplnkovú výbavu * nízke nároky na údržbu. Okrem toho má EXIQA v portfóliu aj **riešenia pre poľnohospodárske a stavebné stroje**, ako Ultima Truck SHD. ### Aké technológie EXIQA využíva? **Štart-Stop** – technológia batérie uspôsobená pre náročné podmienky použitia vo vozidle so systémom Štart-Stop až so 4x vyššou cyklickou odolnosťou voči konvenčnej batérii a rýchlejším dobíjaním počas jazdy.
Batérie EXIQA EFB sa výborne hodia aj pre vozidlá bez systému ŠTAR-STOP, ktoré majú vysoké nároky na cyklický výkon a ich rýchlu regeneráciu počas jazdy. Vďaka požitiu nového typu uhlíkových aditív Power-Carbon sa stali robustnejšími s lepšou schopnosťou akceptovať dobíjanie.
**GVR (Great Vibration Resistance)** – zvýšená ochrana pred vibráciami vďaka dômyselne navrhnutej vnútornej štruktúre, antivibračnej fixácii a ochrannému tmelu. **Bezpečnostné veko DUPLEX** – bezpečnostné veko s integrovanou špeciálnou ventilovanou zátkou, labyrintom na separáciu kyslých výparov a centrálnym odplyňovacím systémom. **PowerCarbon** – technológia pre rýchlejšie nabíjanie. Špeciálne uhlíkové aditíva zlepšujúce a zrýchľujúce schopnosť batérie sa nabíjať počas prevádzky vozidla, výsledkom je až trikrát lepšia dynamická akceptácia nabíjania (DCA) než u kovenčnej batérie. **3D mriežka** – mriežka so špeciálnym 3D dotvarovaním pre bezpečné ukotvenie pasty dosiek batérie.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!