Vyhodnotenie súťaže o autokameru MIO MiVue 795 v hodnote 115 eur

Ďakujeme za všetky vaše tipy na test autokamery.
Vydané  Text: 

V prvej polovici júna sme pre našich čitateľov pripravili súťaž o autokameru [MIO MIVUE 795](https://www.mio.com/cs_cz/mivue-795). Je pre nás veľkým potešením, že sa do súťaže prihlásilo množstvo čitateľov, ktorí nám posielali nielen komentáre, ale aj súkromné správy. Pýtali sme sa na to, ako by sme mali kreatívne otestovať autokameru MIO MIVUE 795, aby to bolo zaujímavé a aby sa zároveň otestovali funkcie tohto zariadenia.
Kamera do auta MIO MiVue 795 je mimoriadne zaujímavý produkt – nahráva QHD video s výškou až 1600 pixelov (2.5K) s mimoriadne vysokou citlivosťou na detaily vďaka senzoru STARVIS CMOS od značky SONY (f1.8). Zorný uhol dosahuje až 150 stupňov, obsahuje funkcie ako upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu či systém varovania pred mikrospánkom, neustále zaznamenáva GPS údaje o polohe vozidla, pracuje aj v tzv. parkovacom režime (t.j. bez prítomnosti vodiča) a všetky údaje ukladá na pamäťovú kartu microSD. Jej maximálna veľkosť môže byť až 128 GB. ### Vyhodnotenie súťaže **Súťažná otázka**: **Ako by sme podľa vás mali otestovať autokameru MIO MIVUE 795?** [Svoje odpovede mali súťažiaci posielať vo forme komentára na tento príspevok na našej Facebook stránke](https://www.facebook.com/automotorasport/posts/1918718401618523) alebo pod tento príspevok na www.autoviny.sk. Avizovali sme, že budeme akceptovať všetky komentáre-tipy na test, ktoré pribudnú do 16.6.2021 do 11:59 hodiny. Napokon, ako sme to spravili aj v minulosti, sme zohľadňovali aj komentáre, ktoré nám súťažiaci zasielali ako súkromné správy na našej Facebook stránke. Z množstva vskutku zaujímavých tipov sme napokon vybrali autora komentára, ktorý nám navrhol sústrediť sa na výkon kamery počas dažďa: **Lukáš Urbanovič** * *Ak by vyhovovali podmienky, tak vyskúšať po daždi/počas dažďu v šere resp. noci v meste/mimo mesta/diaľnica, kedy sú rôzne odrazy svetiel, či už z pouličného osvetlenia, ďalších vozidiel atď. Ako zachytí EČV vozidiel, keď pracujú stierače a prúdia kvapky po čelnom skle*
Aj ostatné tipy považujeme za hodnotné, najmä návrh na vypracovanie komplexnej recenzie produkty s dôsledným zachádzaním do detailov, ako je ergonómia ovládania, napokon sme sa ale rozhodli oceniť práve Lukáša Urbanoviča a jeho tipy. Domnievame sa, že trafil klinec po hlavičke – každého potenciálneho zákazníka bude zaujímať aj to, ako sa bude kamera správať v situáciách, ktoré vôbec nie sú ojedinelé, zároveň sú náročné. Výhercu sme už kontaktovali prostredníctvom správy na Facebooku. Ak správu prehliadol alebo nedostal, prosíme, aby sa ozval na e-mailovú adresu striz@imotormedia.sk, ďakujeme.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.