Toto sú najspoľahlivejšie jazdené autá, ktoré si môžete kúpiť! Pozrite si náš rebríček

Situácia vo svete dnes nevyzerá najlepšie. A nemáme namysli len pretrvávajúcu pandémiu, ale tiež jej vedľajšie účinky. Viaceré podniky totiž zostávajú naďalej zatvorené alebo fungujú v obmedzenom režime. Ľudia sa zdržiavajú doma, míňajú menej peňazí a dochádza k výraznému spomaleniu ekonomiky. Tí, ktorí ešte nezavreli, sú nútení prepúšťať alebo škrtať náklady a viacerí odborníci už otvorene hovoria o… Prečítať celé
Vydané  Text: 

Situácia vo svete dnes nevyzerá najlepšie. A nemáme namysli len pretrvávajúcu pandémiu, ale tiež jej vedľajšie účinky. Viaceré podniky totiž zostávajú naďalej zatvorené alebo fungujú v obmedzenom režime. Ľudia sa zdržiavajú doma, míňajú menej peňazí a dochádza k výraznému spomaleniu ekonomiky. Tí, ktorí ešte nezavreli, sú nútení prepúšťať alebo škrtať náklady a viacerí odborníci už otvorene hovoria o ďalšej finančnej kríze. Nemôžeme sa preto čudovať ani motoristom, ktorí prehodnotili investíciu do nového auta a radšej siahajú po jazdenke, na ktorej ušetria niekoľko tisíc eur. Vybrať si však spoľahlivé jazdené auto nemusí byť vôbec jednoduché. Treba mať na pamäti, že staršie vozidlá už nie sú v záruke a opravu si budete musieť hradiť z vlastného vrecka. **Svet automobilov je navyše plný nepodarkov s konštrukčnými vadami a časovanými bombami, ktoré môžu zruinovať váš rozpočet.** Len oprava niektorých typov automatických prevodoviek môže vyjsť na viac ako 5 000 eur!

Kupujete jazdené auto? Tieto automatické prevodovky sú časovanou bombou, ich oprava môže stáť až 5 000 eur

Automatické prevodovky sú na Slovensku čoraz populárnejšie aj na trhu jazdených vozidiel. Niektoré staršie vozidlá s automatom sa dokonca predávajú lacnejšie než modely s klasickou manuálnou prevodovkou. Nemôžeme sa preto čudovať, že **mnohí myšlienke zadovážiť si cenovo atraktívnu jazdenku s automatom podľahnú.** Radosť však nemusí trvať dlho. Mnohé automatické prevodovky sú doslova časovanou bombou, ktorej sa každý uvedomelý majiteľ... Prečítať celé

Aj preto sme sa rozhodli zostaviť rebríček spoľahlivých jazdených vozidiel na základe štatistiky nemeckého TÜV pre vozidlá nad 10 rokov. ### Veľa muziky za málo peňazí **Volkswagen Golf Plus** Golf s vyššou strechou síce ponúkne sexappeal záchodovej dosky, no pravidelne exceluje v testoch spoľahlivosti. Dobrou správou je, že netrpí závažnými chronickými problémami a benzínové aj naftové motorizácie by mali niečo vydržať. Túto voľbu rozumu zoženiete už od 3 000 eur a stále ide o použiteľné auto do mesta pre mladú rodinu, prípade dôchodcov.
**Ford Fusion** Lacný päťdverový hatchback oslovuje hlavne starších, ktorí majú problém s nastupovaním do klasických nízkych modelov s podlahou blízko pri zemi. A pochopiteľne oslovuje tiež každého, kto nemá na auto obzvlášť veľký rozpočet. Zachovalé kusy zoženiete už od 2 500 eur a pokiaľ sa vyhnete automatickej prevodovke, nemusíte sa báť ani ťažkých servisných zásahov.
### Rodinná voľba **Honda CR-V** Japonský zástupca nesmie v tomto rebríčku chýbať. A pokiaľ hľadáte priestranné, spoľahlivé, kvalitné a trvácne SUV pre rodinu, Honda CR-V patrí k tomu najlepšiemu na trhu jazdených vozidiel. Našim tajným tipom sú verzie RE5, ktoré sa vyrábali medzi rokmi 2006 až 2012 a urobili na nemeckých kontrolórov kvality dojem. Nie každému sa však musí páčiť vzhľad tohto auta a úplne najnižšie nie sú ani ceny jazdeniek. Majitelia Hondy si totiž uvedomujú, že vlastnia spoľahlivého držiaka, a preto ho nepúšťajú pod cenu.
**Volkswagen Golf VI** Etalón nižšej strednej triedy a jedno z najpredávanejších áut na svete, Volkswagen Golf, svoju slávu získal oprávnene. Aj po desiatich rokoch si šiesta generácia statočne drží renomé spoľahlivého jazdeného auta, ktoré svojou univerzálnosťou vyhovie takmer každému. Na rozdiel od vyššie spomínaného Golfu Plus sa na obyčajný hatchback dá pozerať dlhšie ako 30 sekúnd bez trvalých následkov, čo sa prejavilo aj na vyššej obstarávacej cene. Pripraviť by ste si preto mali aspoň 4 000 eur a vo vyhľadávači nezabudnite odfiltrovať pohromu s označením 1.2 TSI a 1.4 TSI s vadnou reťazou.
### Prémia **Audi A3 alebo A4** Bratranec Volkswagenu Golf príkladne zvláda aj väčší počet najazdených kilometrov. Na Audi A3 8P by ste si mali pripraviť aspoň 4 000 eur plus nejakú rezervu na možné problémy s opotrebovaným zavesením a uložením prednej nápravy. Stále však ide o smiešnu daň za elegantný automobil so slušnými motorizáciami a dodnes veľmi kvalitným interiérom, ktorý obstojí aj dnes. Naše odporúčanie môžeme v tomto smere rozšíriť aj na drahšie Audi A4, kde si však tiež musíte dať pozor na poddimenzovanú prednú nápravu.
**Mercedes-Benz SLK** Štýlový roadster s pevnou skladacou strechou vyzerá ako drahé auto, no ako jazdenku ho môžete zohnať už za cenu okolo 7 000 eur. Za to by ste dnes nekúpili ani novú Fabiu! Mercedes-Benz SLK (R171) zvyčajne nepozná neplánované opravy ani po desiatich rokoch od ukončenia výroby, čo napokon aj súvisí typickým spôsobom využitia – málokto používa toto auto na každodenné jazdenie.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.