Ferrari chce, aby Schumacher do dvoch rokov reprezentoval ich farby

Začiatok novej sezóny Formula 1 je ešte pomerne ďaleko, no prípravy sú už teraz v plnom prúde. Spomedzi nových jazdcov na seba jednoznačne najväčšiu pozornosť priťahuje Mick Schumacher, syn legendárneho Micheala Schumachera. Ten bude v sezóne 2021 obliekať farby tímu Haas. V budúcnosti má však už teraz dvere otvorené priamo do stajne, v ktorej jeho otec zažil najväčšiu slávu.
Vydané  Text: 


Ferrari na nedávnej videokonferencii prejavilo značný záujem o budúce služby ďalšieho Schumachera na štartovacom rošte. Šéf talianskej stajne, Mattia Binotto, na adresu nováčika v F1 povedal: „Myslím si, že budúca sezóna bude pre neho (Micka Schumachera) veľmi náročná. Ak sa pozrieme na jeho predchádzajúce pôsobenie v F2 alebo v F3 vidíme, že lepšie úspechy začal dosahovať až vo svojej druhej sezóne.” Tým chcel jednoznačne odkázať na to, že aj keď fanúšikovia už teraz budú očakávať, že Schumacher bude obsadzovať “pole position”, nemali by to s tlakom na neho preháňať. „Myslím si, že cesta, ktorou sa rozhodol rozvíjať je tá, že v prvej sezóne sa snaží získať čo najviac skúseností. Následne až v druhej polovici druhej sezóny od neho môžeme očakávať lepšie umiestnenia. Preto si myslím, že nasledovné dve sezóny budú pre neho kľúčové. Už teraz sa teším na porovnanie výsledkov z prvej sezóny s tými z druhej sezóny,” doplnil Binotto. Scuderia preto nateraz nevylúčila, že by mala o služby Micka Schumachera v budúcnosti záujem. Ďalším pozitívom pre Micka by mohol byť aj fakt, že americká stajňa Haas má s Ferarri pomerne dobré vzťahy. Dopomáhajú k tomu aj celkom odvážne vyhlásenia Mattia Binottoa: „Jazdecká akadémia Ferrari tu nie je preto, aby vychovávala jazdcov pre Formula 1. Je tu pre to, aby vychovávala budúcich pilotov červených monopostov. Dnes je ale ešte pomerne skoro robiť nejaké závery. Avšak veľmi radi by sme videli Micka v našich farbách už v sezóne 2023.” Okrem Micka má však v budúcnosti Ferrari záujem aj o viacero aktuálnych pilotov z okruhu F1. Momentálne majú dlhodobým kontraktom zaviazaného Charlesa Leclerca. Po novom si dvojročným kontraktom s možnosťou predĺženia zaistili služby aj Carlosa Sainza. Netreba však zabúdať aj na pilotov jazdiacich pre stajňu Alfa Romeo, s ktorou majú taktiež veľmi dobré vzťahy.

Schumacher sa vráti do série F1 už v budúcej sezóne! Ako je to možné?

Budúca sezóna série Formula 1 bude celkom výnimočná. Po nových pravidlách, ktoré vstúpia do platnosti už v roku, zažijeme jednu nostalgickú udalosť. Po deviatich rokoch totiž na štartovacom rošte opäť uvidíme svietiť meno Schumacher. **Mick Schumacher, syn legendárneho Michalea Schumachera, totiž v týchto dňoch podpísal kontrakt s tímom Haas.** Popri ňom sa na štartovacom poli objaví aj jeho... Prečítať celé




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.