Postavte si vlastný Jeep. LEGO predstavilo nový Jeep Wrangler

Stavebnica so sériovým označením LEGO Technics 42122 je určená staviteľom od 9 rokov.
Vydané  Text: 
Krátko pred Vianocami LEGO rozšírilo svoju ponuku obľúbených stavebníc série Technics. Po Porsche 911 RSR, Bugatti Chiron, Lamborghini Sián či Land Rover Defender sme sa dočkali ďalšieho offroadu. Tentokrát ide o legendárny Jeep Wrangler Rubicon. Avšak, oproti starším stavebniciam sa Jeep v mnohom odlišuje. Azda najväčšou zmenou je, že Wrangler Rubicon nie je spracovaný do takých detailov, ako ostatné modely. Aj napriek tomu je na stavebnici zachovaná dominantná maska originálneho modelu. LEGO sa taktiež rozhodlo odkázať aj na offroadové schopnosti pôvodného modelu. Pod „blatníkmi“ sa teda nachádzajú masívne offroadové pneumatiky. ### Odkaz modelu zostal zachovaný Odkazom na reálny Jeep Wrangler Rubicon má byť aj funkčné zavesenie kolies, ktoré má fungovať presne tak, ako v realite. Okrem toho je možné aj zatáčanie s prednými kolesami, otvorenie dverí a kapoty alebo dokonca aj zadná sklopná lavica. Zaujímavosťou je aj funkčný predný navijak. Oproti predchádzajúcim stavebniciam je Wrandler jednoduchší. Obsahuje len 665 dielikov, čo je napríklad oproti Land Roveru Defender o 2088 menej. Je zrejmé, že Jeep nebude prepracovaný tak ako Defender, no určite fanúšikov tohto modelu poteší. ### Pod stromček ho nedostanete Stavebnica so sériovým označením LEGO Technics 42122 je určená staviteľom od 9 rokov. Bohužiaľ, ak ste sa tešili, že si ju zaobstaráte pod stromček, asi vás sklameme. LEGO uvádza na svojich oficiálnych stránkach, že jej dostupnosť až na 1. januára 2021. Cena je stanovená na 50,99€. Ak by sme sa pozreli na ostatné stavebnice zo série automobilov LEGO Technics, nejde o žiadnu horibilnú čiastku. Veď napríklad stavebnica Bugatti Chiron sa momentálne cez oficiálne stránky predáva za 369,99€. Tá obsahuje až 3599 dielikov a je prepracovaná do najmenších detailov. Zákazníkmi veľmi obľúbené Lamborghini Sián je dostupné za 379,99€ s počtom dielikov 3696. Napríklad už zmienený Defender si pod stromček môžete zadovážiť za 199,99€




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.