Nový Hyundai i20 – premiant vo svojej triede

**Nová generácia modelu [i20](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) značky [Hyundai](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) dostala úplne nový dizajn, nálož špičkových bezpečnostných systémov, pokročilú konektivitu a nové [elektrifikované motory](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr). Samotná automobilka o i20 s hrdosťou hovorí, že je „pripravený pre ľudí“. Čo to znamená?** „*Môžeme povedať, že ide o najbezpečnejšie a najlepšie vybavené vozidlo v segmente. Na tomto základe vznikla kampaň, ktorú nazývame „Pripravený pre ľudí“. Ukazuje,… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
**Nová generácia modelu [i20](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) značky [Hyundai](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) dostala úplne nový dizajn, nálož špičkových bezpečnostných systémov, pokročilú konektivitu a nové [elektrifikované motory](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr). Samotná automobilka o i20 s hrdosťou hovorí, že je „pripravený pre ľudí“. Čo to znamená?** „*Môžeme povedať, že ide o najbezpečnejšie a najlepšie vybavené vozidlo v segmente. Na tomto základe vznikla kampaň, ktorú nazývame „Pripravený pre ľudí“. Ukazuje, že i20 bude za každých okolností pripravený zasiahnuť, ak by človek nebol v krízovej situácii pripravený. Veríme, že s touto stratégiou dokážeme osloviť nielen našich verných klientov, ale aj nových zákazníkov a to najmä medzi mladými*,“ hovorí o novinke Andreas Hofmann, marketingový šéf Hyundai Motor Europe.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Zmyselne športový dizajn Tretia generácia i20 má v porovnaní so svojím predchodcom zníženú strechu, celé vozidlo je širšie a s dlhším rázvorom a má viditeľne ostrejší vzhľad. Jednoducho vyvoláva emócie. Presne v súlade s novou dizajnovou filozofiou Sensuous Sportiness, pri ktorej proporcie, architektúra, technológie a dizajn vozidla majú ambíciu osloviť zmysly svojho majiteľa. Pre všetkých individualistov je navyše možnosť siahnuť po i20 v dvojfarebnom vyhotovení a to kombináciou farby karosérie s čiernou strechou. ### Nálož špičkovej [techniky](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) Nový Hyundai i20 nie je atraktívny len zvonku. Vo vnútri nájdete napríklad 10,25 palcovú obrazovku s vysokým rozlíšením a novú digitálnu prístrojovku. Lahôdkou je ambientné (náladové) osvetlenie interiéru, ktoré vytvára modernú, svetlú a sviežu atmosféru. Nová i20 je prvý Hyundai v Európe, ktorý ponúka aj Bose Premium Sound System, ktorý vďaka ôsmim reproduktorom vrátane subwoofera prináša vynikajúci zážitok z hudby.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Ekologické motory Základ ponuky motorizácií predstavuje 1.2 MPI s výkonom 62 kW (84 k) s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Zákazník však môže siahnuť aj po novom prepĺňanom benzínovom motore s objemom 1,0 litra s výkonom 74 kW (100 k) alebo 88 kW (120 k). Motor so 48-voltovým mild hybridným systémom spolupracuje so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou, ale aj s manuálnou 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou iMT. Tá automaticky rozpojí motor a prevodovku pri pustení plynového pedálu. Motor potom buď beží na voľnobehu, alebo sa rovno vypne. Výhodou je nižšia produkcia emisií CO2 a tiež nižšia spotreba.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Najlepšia [bezpečnosť](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) v triede Byť pripravený pre ľudí je aj o bezpečnosti. Vozidlo je vybavené mimoriadne bohatým balíkom bezpečnostných systémov a asistentov. Spomeňme len niektoré z nich. Inteligentný asistent obmedzenia rýchlosti vie odhaliť rýchlostné obmedzenia na ceste a následne im prispôsobiť rýchlosť vozidla. Novinkou je aj inteligentný zákrutový tempomat, ktorý dokáže na základe údajov z navigácie znížiť rýchlosť vozidla pri blížiacej sa zákrute. V novom i20 nechýba ani automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, monitorovanie mŕtveho uhla, upozornenie na blížiace sa vozidlá pri cúvaní či rozšírené autonómne núdzové brzdenie. Novinkou je asistent odbočenia v križovatke. Poteší aj parkovací asistent. Toto všetko robí z nového Hyundai i20 skutočného lídra v bezpečnosti vo svojej triede.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
### Špičková [konektivita](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr) Nová generácia i20 prináša špičkovú 10,25-palcovú digitálnu prístrojovú dosku a rovnako veľký plne prepojený HD infotainment s navigáciou. Nechýba bezdrôtové nabíjanie smartfónu, podpora služieb Apple CarPlay a Android Auto a tri USB porty. Po novom tiež nemusí vodič plánovať trasu v navigácii manuálne. Postará sa o to online plánovanie trasy Hyundai. Každodenné cesty zjednoduší aj služba Live Parking s informáciami o voľných parkovacích miestach a cenách za parkovanie. Nový i20 ponúka aj služby Bluelink, vďaka ktorým je možné niektoré funkcie vozidla ovládať na diaľku prostredníctvom aplikácie v telefóne.
Zdroj: Hyundai Motor Slovakia
Nový Hyundai i20 ponúka veľmi bohatý balík konektivity a spolu s výrazným dizajnom, špičkovou bezpečnosťou, s účinnými motormi a zárukou 5 rokov bez obmedzenia kilometrov ide o výbornú ponuku. Jednoducho, nový Hyundai i20 je plne „Pripravený pre ľudí“. Zoznámte sa s ním aj vy. Objednajte sa na bezplatnú testovaciu jazdu alebo požiadajte o cenovú ponuku na mieru na [www.hyundai.sk](https://www.hyundai.sk/modely/i20?utm_campaign=i20&utm_medium=article&utm_source=display_autoviny&utm_content=pr).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.