Veľká zmena na dopravnom inšpektoráte! Táto novinka vám ušetrí čas aj peniaze pri prihlasovaní alebo odhlasovaní auta:

Začiatkom decembra vstúpila v platnosť novela zákona o cestnej premávke, ktorá umožní občanom využiť elektronické služby Národnej evidencie vozidiel. **Pri kúpe či odhlásení auta tak už nebudete musieť chodiť na dopravný inšpektorát, tabuľky s evidenčným číslom vodiča aj technický preukaz vám po novom doručí kuriér priamo domov.** **Podľa novely zákona už dopravné inšpektoráty fyzicky nekontrolujú výrobné čísla… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Začiatkom decembra vstúpila v platnosť novela zákona o cestnej premávke, ktorá umožní občanom využiť elektronické služby Národnej evidencie vozidiel. **Pri kúpe či odhlásení auta tak už nebudete musieť chodiť na dopravný inšpektorát, tabuľky s evidenčným číslom vodiča aj technický preukaz vám po novom doručí kuriér priamo domov.** **Podľa novely zákona už dopravné inšpektoráty fyzicky nekontrolujú výrobné čísla vozidiel, upozornilo v piatok Ministerstvo vnútra SR.** „Zámerom ministerstva vnútra bolo zjednodušiť vybavovanie elektronických podaní pri evidencii vozidiel. Ak teda občan použije niektorú z elektronických služieb Národnej evidencie vozidiel, v dôsledku ktorej mu vydajú nové doklady či tabuľky EČV, môže vynechať návštevu dopravného inšpektorátu,“ vysvetľuje ministerka vnútra, Denisa Saková. **Kuriérovi bude musieť majiteľ vozidla odovzdať staré tabuľky aj doklady.** Pokiaľ si túto povinnosť nesplní, kuriér mu nové tabuľky a doklady na mieste neodovzdá a občan si ich bude musieť vyzdvihnúť osobne na najbližšom dopravnom inšpektoráte. „Občan si teda z pohodlia domova cez internet vybaví všetky úkony spojené s prihlásením a odhlásením vozidla a kuriér mu do rúk doručí tabuľky s EČV, ako aj osvedčenia o evidencii. **Šetríme tým čas a tiež peniaze občanom, keďže správne poplatky pri elektronických podaniach sú len polovičné,“** dodala Saková. -KONIEC ČLÁNKU-




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!