Američania si posvietili na spotrebu SUV! Aká je realita?

**Najúspornejšie kompaktné SUV a crossovery** Podľa prieskumu Consumer Reports (CR), RAV4 Hybrid prekoná priemerne 31 míľ (50 km) na jeden galón (3,7 l) benzínu. Na diaľnici je výsledok až 36 míľ (58 km)/galón a v meste sa testujúcim podarilo dosiahnuť 26 míľ (41,8 km)/galón. Je to najlepší výsledok medzi kompaktnými SUV v amerických podmienkach testovanými touto organizáciou…. Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Najúspornejšie kompaktné SUV a crossovery** Podľa prieskumu Consumer Reports (CR), RAV4 Hybrid prekoná priemerne 31 míľ (50 km) na jeden galón (3,7 l) benzínu. Na diaľnici je výsledok až 36 míľ (58 km)/galón a v meste sa testujúcim podarilo dosiahnuť 26 míľ (41,8 km)/galón. Je to najlepší výsledok medzi kompaktnými SUV v amerických podmienkach testovanými touto organizáciou.
Na druhom mieste sa umiestnil Chevrolet Equinox s dieselovým motorom s priemernou spotrebou 31 míľ (50 km)/galón a 22 míľ (35 km)/galón v meste. Na miestach 3. – 5. sa umiestnili Lexus NX 300h, Honda H-RV a Subaru Crosstrek s priemerným výsledkom 29 míľ/galón (46,6 km/3,7 l). **Najúspornejšie veľké SUV** V triede stredných a veľkých modelov SUV, ktoré zahŕňajú aj terénne autá, prvá priečka patrí elektrickej Tesle Model X 90D. Medzi spaľovacími autami je lídrom Lexus RX 450h s výsledkom 29 míľ (46,6 km)/galón a na druhom mieste sa umiestnila Toyota Highlander Hybrid Ltd (25 míľ/ galon – 40,2 km/3,7 l). Prvú päticu uzatvárajú Jeep Grand Cherokee Limited s dieselovým motorom (24 míľ/galón – 38,6 km/3,7 l) a Hyundai Santa Fe Sport (23 míľ/galón – 37 km/3,7 l).
**Camry Hybrid je lídrom úsporných áut strednej triedy** Consumer Reports má dobrú správu aj pre všetkých, ktorí sa nevedia dočkať návratu Camry na trh. Ako vyplýva z testov, Toyota Camry je najúspornejším autom strednej triedy na americkom trhu. Najpopulárnejšie osobné auto v USA prejde priemerne 47 míľ (75,6 km)/galón, až o 6 míľ (9,6 km) viac ako Chevrolet Malibu Hybrid, ktorý je na druhom mieste. **Vzor nezávislého výskumu** V Spojených štátoch, podobne ako v Európe, sa oficiálne výskumy spotreby paliva realizujú v laboratóriách podľa striktne definovaných postupov. Už dlhší čas je známe, že laboratórne testy poskytujú odlišné výsledky ako priemerná jazda po verejných komunikáciách. Preto spoločnosť Consumer Reports pravidelne robí palivové testy nových automobilov nezávisle od oficiálnych údajov americkej normy EPA.
Experti Consumer Reports používajú presné meracie nástroje a každé z testovaných vozidiel prejde dva okruhy. Prvý zahŕňa jazdu na verejnej autostráde s rovnakou rýchlosťou 65 míľ (104,6 km) za hodinu. Vozidlo sa pohybuje po tej istej trase v oboch smeroch s cieľom eliminovať vplyv faktorov ako je sklon vozovky a vietor. Druhý okruh sa jazdí na špeciálne pripravenej trati, ktorá odráža podmienky v meste a na predmestí, kde každé vozidlo robí rovnaké manévre zrýchľovania a brzdenia. Výsledky publikujú v správach, ktoré sa neustále aktualizujú. Consumer Reports testuje približne 50 áut ročne a tie prejdú celkovo približne okolo 800 000 míľ (1 287 475,2 km). Okrem spotreby paliva skúma organizácia aj spoľahlivosť áut, ich pohodlie a spokojnosť zákazníkov s ich používaním, výbavou, funkčnosťou a dynamikou.








Pokračujte na ďalší príspevok »