TOP 5 najlacnejších „kombíkov“ na trhu!

Pozrite si, ako vyzerajú najlacnejšie autá v základnej výbave!
Vydané  Text: 
Týmto automobilom je zo strany zákazníkov venovaná mimoriadna pozornosť. Slováci sa očividne stále riadia heslom „vždy pripravený“, a preto chcú mať pred domom zaparkované auto, s ktorým sa dokážu kedykoľvek zbaliť na rodinnú cestu do Chorvátska alebo doviezť chladničku z elektra. Kúpiť veľké auto za rozumné peniaze však nie je jednoduché! Prinášame vám preto výber piatich najlacnejších áut s karosériou kombi. **1. Dacia Logan MCV od 7 390 €** Ide o najlacnejšie auto v našom rebríčku. Za dané peniaze môžete očakávať atmosférický litrový trojvalec s výkonom len 54 kW (73 k) a veľmi limitovanú komfortnú výbavu. V štandarde získate sériu airbagov (čelné a bočné s pokrytím hrudníka a hlavy), úchyty ISOFIX, asistenta rozjazdu do kopca, LED denné svietenie či obrovský batožinový priestor o veľkosti 573/1 518 dm3. Klimatizácia je štandardne dodávaná až vo výbave Arctica s cenou od 8 740 €.
**2. Lada Kalina SW od 7 890 €** Výhodou Kaliny je silnejší základný motor s výkonom 64 kW (87 k). Ten (v kombinácii s nízkou hmotnosťou auta) dokáže vodičovi poskytnúť lepšiu dynamiku než základný Logan MCV. Poteší tiež bohatšia komfortná výbava, v ktorej štandardne nájdete aj centrálne zamykanie či audiosystém so 4 reproduktormi a vstupom pre USB. Za dané peniaze však nemôžete očakávať veľmi dobré jazdné vlastnosti či pokročilé bezpečnostné systémy. Kalina zatiaľ oficiálne neprešla ani európskymi nárazovými testami, v ktorých by so svojou slabšou konštrukciou a 2 airbagmi pravdepodobne nezískala viac ako dvojhviezdičkové hodnotenie. Záhradkárov nepoteší ani fakt, že objem batožinového priestoru dosahuje len 355/670 dm3
**3. Renault Clio Grandtour od 9 590 €** Clio je posledným autom v našom rebríčku so začínajúcou cenou pod 10 000 €. Malé kombi poskytuje modernejšiu techniku aj vzhľad. Základný motor je v ponuke automobilky Renault už viac ako desať rokov a vyznačuje sa dobrou spoľahlivosťou. Svojim výkonom však atmosférická 1,2-ka (75k) určite nikoho neohromí a pri plnom zaťažení stúpa aj spotreba. Už v základe nájdete elektricky ovládané predné okná, palubný počítač, tempomat či elektricky nastaviteľné spätné zrkadlá. Rodičov tiež poteší výborné hodnotenie v nárazových testoch alebo objem batožinového priestoru 443 dm3.
**4. Škoda Fabia Combi od 10 580 €** Základnú výbavu Fabie určite nemôžeme označiť za štedrú. V interiéri nájdete len rádio so 4 reproduktormi. Všetko ostatné sa ovláda manuálne, vpredu dokonca nechýbajú ani švihadlá na otváranie okien. Niekoho môže potešiť predĺžená záruka na 5 rokov/100 000 km, ktorú však pri množstve výbavy pravdepodobne nikdy nevyužijete. Pod kapotou nájdete koncernovú stálicu 1.0 MPI s 44 kW (60 k). Batožinový priestor patrí vďaka základnému objemu 530 dm3 k najväčším v segmente.
**5. Fiat Tipo Kombi od 13 190 €** Ako jediné auto v našom rebríčku štandardne disponuje manuálnou klimatizáciou. Nechýbajú ani elektricky ovládané okná vpredu aj vzadu, elektricky nastaviteľné spätné zrkadlá, autorádio s LCD displejom a 4 reproduktormi, 6 airbagov, centrálne zamykanie, kvalitnejšie mäkčené materiály či výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča. Bonusom je aj konfigurovateľný batožinový priestor Magic Cargo Space so základným objemom 550 dm3. Základnou motorizáciou je v tomto prípade atmosférická benzínová 1,4-ka s výkonom 70 kW (95 k), ktorá je dodávaná so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.