Detská sedačka do ruksaku

Automobilka Volvo patrí k priekopníkom automobilovej bezpečnosti, čo potvrdzuje i najnovší projekt jej vývojového strediska v Los Angeles, nafukovacia detská sedačka, predstavujúca úplne netradičný pohľad na ochranu najmenších pasažierov.
Vydané  Text: 
Dieťa v aute rozhodne patrí do bezpečnostnej sedačky, poskytujúcej mu potrebnú oporu, i ochranu v prípade kolíznej situácie, nehovoriac už o predpisoch väčšiny vyspelých krajín. Jej zrejmým nedostatkom sú však priestorové nároky a tak ju len ťažko možno očakávať v automobiloch, ktorých vodiči nie sú na prevoz detí pripravení. Ľahká a v prípade potreby skladná sedačka by preto bola citeľným prínosom. Konštruktéri navrhli sedačku ako protismernú, čiže dieťa sedí chrbtom v smere jazdy. V tejto pozícii mu vďaka opore hlavy hrozí pri prípadnom čelnom náraze výrazne nižšie zaťaženie krku, odborníci ju preto odporúčajú voliť až do veku troch až štyroch rokov. Materiálom sedačky je textília, ktorá je produktom nedávneho vývoja pre armádu, podobná z akej sa vyrábajú nafukovacie člny. Vďaka tomu disponuje všetkými potrebnými vlastnosťami, je pevná, ľahká a samozrejme nepriedušná. Integrovaný kompresor zabezpečuje jej nafúknutie za menej než štyridsať sekúnd, bez výrazného zvukového sprievodu a naopak i kompletné odsatie vzduchu. V takom stave ju potom možno zbaliť do menšej cestovnej tašky, pričom prekážkou nie je ani jej hmotnosť, menej než 5 kilogramov. Nenáročná aktivácia aj zloženie sedačky dovoľujú jej bezproblémové a najmä rýchle použitie, dieťa tak môže bezpečne cestovať vždy, napríklad aj vo vozidle taxislužby, či v autobuse.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.