Spravodajstvo

Zmeny na križovatke D1 a R1! Presmerovanie dopravy z diaľnice ovplyvní desiatky tisíc ľudí, pozrite si novú organizáciu dopravy včas

Premostenie na križovatke autostrád čaká komplexná oprava, ktorá obnáša zavedenie dopravných obmedzení.

Pozrite sa, ako bude vyzerať nová organizácia dopravy na križovatke D1 R1.
Vydané  Text: 

Motoristi, ktorí denne využívajú diaľnice D1 a R1, budú musieť od tohto mesiaca akceptovať dopravné obmedzenia. Správca ciest od marca opravuje križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1, cieľom je komplexná oprava križovatky týchto autostrád.

Národná diaľničná spoločnosť už avizuje, že stavebné obdobie si vyžiada zo strany motoristov a dopravcov obozretnosť, trpezlivosť a ohľaduplnosť.

Napriek tomu prichádza s riešením, ktoré bude pre motoristov pomerne málo obmedzujúce, keďže obchádzka je relatívne krátka a bezpečná.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Motorista, ktorý príde na miesto dopravných obmedzení bez prípravy, sa dočká riadneho označenia a navádzania.

Aj tak je ale vhodné vopred si naštudovať, ako nová organizácia dopravy vyzerá. Vyhne sa tak prípadu, že by nasledoval pokyny navigácie a až neskoro prišiel na to, že už nemá ako odbočiť.

Práce sú rozdelené na dve etapy

Počas prvej etapy bude NDS opravovať vonkajšiu časť mosta. Doprava na moste ostane zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse. Uzavretý však bude pripájací pruh z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Z tohto dôvodu bude doprava z D1 smerujúca do Trnavy presmerovaná po R1 smer Nitra. V križovatke Vlčkovce navedie obchádzková trasa osobné vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy. Pre nákladné vozidlá smerujúce do Trnavy začne obchádzková trasa v križovatke Senec, východ a povedie po ceste I/61 v smere do Trnavy.

Inzercia

Inzercia

Počas DRUHEJ ETAPY bude NDS opravovať vnútornú časť mosta. Motoristom budú k dispozícii už dva opravené jazdné pruhy na vonkajšej časti. Zachované ostane aj odbočenie z R1 na D1 v smere Nitra – Bratislava.

Uzavreté bude pripojenie z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava. Doprava bude vedená po pôvodnej obchádzkovej trase cez križovatku Vlčkovce. Pre nákladné vozidlá idúce do Trnavy zostane zachovaná obchádzka riešená cez križovatku Senec, východ.

Ako bude prebiehať komplexná oprava mostu v križovatke D1 a R1

Ako uvádza Národná diaľničná spoločnosť, stavebné práce budú vykonávané aj v noci, 7 dní v týždni.

„Najskôr budeme opravovať most v smere z Nitry do Trnavy. Práce sme rozdelili do 2 etáp, aby bol dopad na plynulosť dopravy čo najmenší. Veríme, že aj vďaka vám sa dostane táto informácia k čo najširšej mase motoristov – pre dopravu to nebude ľahké obdobie, ale spoločne to zvládneme,“ vyzýva NDS k optimizmu.

Slovensko pokryjú kamerové systémy rezortu vnútra za milióny eur, majú zvýšiť bezpečnosť v obciach. Monitorovanie dostanú aj vlaky

Za akých podmienok môžete beztrestne opustiť miesto nehody? Zákon pripúšťa výnimky / Dopravná poradňa

Na Slovensko prichádza nová diaľničná známka. Aká bude jej platnosť, a koľko bude stáť?

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »