Fotogaléria:Paríž: Aj najrýchlejšie MINI histórie

Súčasná generácia už prežila modernizáciu a pomaly sa končí jej funkčné obdobie.


Model Duster je pýchou značky Dacia. Robustnosť a priaznivá cena držia tento model pri živote už 6 rokov a predaje dokazujú, že je stále v dobrej kondícii. Nároky zákazníkov sa však menia a Dacia potrebuje udržať krok s konkurenciou.

Novú generáciu tohto „bestsellera“ uvidíme už na budúci rok a prinesie so sebou niekoľko zásadných zmien. Dočkáme sa nielen nového dizajnu, ale aj zväčšenia rozmerov, čo sa prejaví hlavne na vnútornom priestore pre posádku a batožinu.

Veľa sa v zákulisí hovorí aj o sedemmiestnej verzii, ktorá by na trh mala prísť v roku 2018 a niesla by označenie Grand. Sedemmiestne SUV majú v súčasnosti veľký potenciál a mnohé rodiny ich uprednostňujú pred klasickým MPV vanom. Na stúpajúci záujem o tento segment reagujú aj iné automobilky, ktoré taktiež uvádzajú do ponuky sedemmiestne verzie. Grand verzia by chcela ponúknuť rovnakú dávku „muziky“ ako Kia Sorento, Nissan X-Trail či Mitsubishi Outlander, ale za menej peňazí.

O motorizáciách sa zatiaľ iba špekuluje, ale pri pohľade na ponuku Dacie môžeme očakávať naftový motor s objemom 1,6 litra a benzínový agregát 1,2 TCe.

Svoje miesto si pod kapotou štandardnej verzie možno nájde aj malý trojvalec 0,9 TCe. Okrem šesťstupňovej manuálnej prevodovky môžeme predpokladať aj nasadenie päťstupňovej robotickej prevodovky Easy-R, ktorá doteraz nebola pre Duster dostupná.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.