Fotogaléria:Paríž: Aj najrýchlejšie MINI histórie

Súčasná generácia už prežila modernizáciu a pomaly sa končí jej funkčné obdobie.


Model Duster je pýchou značky Dacia. Robustnosť a priaznivá cena držia tento model pri živote už 6 rokov a predaje dokazujú, že je stále v dobrej kondícii. Nároky zákazníkov sa však menia a Dacia potrebuje udržať krok s konkurenciou.

Novú generáciu tohto „bestsellera“ uvidíme už na budúci rok a prinesie so sebou niekoľko zásadných zmien. Dočkáme sa nielen nového dizajnu, ale aj zväčšenia rozmerov, čo sa prejaví hlavne na vnútornom priestore pre posádku a batožinu.

Veľa sa v zákulisí hovorí aj o sedemmiestnej verzii, ktorá by na trh mala prísť v roku 2018 a niesla by označenie Grand. Sedemmiestne SUV majú v súčasnosti veľký potenciál a mnohé rodiny ich uprednostňujú pred klasickým MPV vanom. Na stúpajúci záujem o tento segment reagujú aj iné automobilky, ktoré taktiež uvádzajú do ponuky sedemmiestne verzie. Grand verzia by chcela ponúknuť rovnakú dávku „muziky“ ako Kia Sorento, Nissan X-Trail či Mitsubishi Outlander, ale za menej peňazí.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

O motorizáciách sa zatiaľ iba špekuluje, ale pri pohľade na ponuku Dacie môžeme očakávať naftový motor s objemom 1,6 litra a benzínový agregát 1,2 TCe.

Svoje miesto si pod kapotou štandardnej verzie možno nájde aj malý trojvalec 0,9 TCe. Okrem šesťstupňovej manuálnej prevodovky môžeme predpokladať aj nasadenie päťstupňovej robotickej prevodovky Easy-R, ktorá doteraz nebola pre Duster dostupná.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.