Fotogaléria:Kia hrá futbal s našimi

Automobilka Renault plánuje rozšíriť svoje portfólio SUV o športovo tvarované kupé. Na rozdiel od BMW X4 bude nový Renault výrazne dostupnejší.


Renault dokázal na rastúcu popularitu kategórie SUV reagovať veľmi pružne. Momentálne má v ponuke malý Captur, Kadjar a nedávno pribudol do partie aj väčší Koleos. Crossover kabát dostali dokonca aj modely z inej kategórie, ako napríklad Espace či Scénic. Najnovšie Francúzi chystajú uletené SUV-kupé.

Dizajn nového projektu by mal pripomínať BMW X4 alebo Mercedes GLC Coupé, prémiovým hráčom však konkurovať nebude. Postavený má byť na platforme modelu Kadjar, ktorá dostane o niečo športovejší zovňajšok. Renault dokonca plánuje aj sériovú výrobu.

To ale nebude hneď. Na nadchádzajúcom autosalóne v Paríži bude Renault podľa všetkého prezentovať nejaký nový športový model, predstavenie konceptu SUV-kupé by sa malo odohrať neskôr. Predpokladať tak môžeme, že nové SUV-kupé sa ukáže až na autosalóne v Ženeve, ktorý sa bude konať na jar v roku 2017. Pre automobilku bude štúdia zásadná aj v tom, že prinesie evolúciu súčasného dizajnového jazyka značky ako v interiéri, tak aj v exteriéri.

Pokračujte na ďalší príspevok »