Fotogaléria:Autovinka 2012

Kabriolet so štyrmi miestami a elektrickým pohonom je úzko spätý s históriou automobilky Citroën, no ukazuje aj jej smerovanie do budúcnosti.


Citroën sa rozhodol predsa len oživiť legendárny automobil Méhari, predstavený ešte v roku 1968. V spolupráci so spoločnosťou Groupe Bollor sa vracia ako elektromobil E-Mehari. Auto so zdvihnutým podvozkom a rozšírenými blatníkmi má odnímateľnú strechu s jednoducho odopínateľnými prackami a veľkými oknami. Nechýba možnosť individualizácie vďaka 4 farbám karosérie, 2 farbám strechy a 2 prevedeniam interiéru. karoséria využíva panely z termoplastu: plastického materiálu, ktorý nepodlieha korózii, nevyžaduje si ošetrovanie laku a vďaka svojej pružnosti odoláva malým ťuknutiam.

Na plne elektrický pohon využíva batérie, ktoré vyvinula francúzska spoločnosť Groupe Bolloré: batérie LMP® (Lítium-kov-polymér) umožňujú veľký dojazd, vysoký výkon, spoľahlivosť a bezpečnosť. Výhodou batérií LMP® je ich vysoká energetická hustota a bezpečnosť prevádzky. Ide o takzvané suché batérie, čo im prináša mnohé výhody, najmä minimálnu citlivosť na zmenu klimatických podmienok. Vďaka nim sa vozidlo rozbehne na rýchlosť 110 km/h a v meste sa dostane do vzdialenosti 200 km. Na plné nabitie batérií zo 16 A siete (domáca sieť, alebo verejné nabíjačky typu Autolib) stačí 8 hodín, na nabitie z domácej 10 A siete potrebuje 13 hod.

TECHNICKÉ ÚDAJE
ROZMERY

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Dĺžka: 3,81 m Šírka: 1,87 m Výška: 1,65 m Objem batožinového priestoru: 200 dm3 až 800 dm3 (so sklopenými sedadlami) POHON A BATÉRIE

Maximálny výkon: 50 kW (68 k) Nominálny výkon: 35 kW (48 k) Typ batérií: Lítium-kov-polymér Kapacita: 30 kWh VÝKON

Maximálna rýchlosť: 110 km/h

DOJAZD

Mesto: 200 km

Inzercia

Inzercia

Mimo mesta: 100 km

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!