Fotogaléria:Mercedes ML 63 AMG tretej generácie

Mercedes-Benz predstavil facelift svojho najväčšieho SUV. Odteraz sa volá GLS.


Facelift sa týkal predovšetkým názvu a prednej časti. Ako sme si mohli všimnúť, Mercedes sa snaží zjednotiť a zosystematizovať spleť svojich pomenovaní. Každé SUV teda začína písmenom GL. No a keďže doterajšie GL zastávalo v radoch SUV ekvivalent S-Klasse, dostal faceliftovaný model názov GLS. Podobnosť s legendárnymi Škodovkami je teda čisto náhodná.

Vpredu sa udomácnili nové svetlomety s denným LED svietením. K dispozícii bude aj viacero vzhľadových paketov, menujme napríklad Night Package alebo AMG Line pre športovejší vzhľad. Nová – pre GLS – je tiež farba „designo hyacinth red“, ktorá bude k dispozícii s taktiež novými dizajnami kolies.

V interiéri našiel svoje miesto voľne premiestniteľný displej v rámci balíku COMAND Online. Taktiež je k dispozícii touchpad s rozmermi 65 x 45 mm. Nový je tiež trojramenný volant a ionizačný filter vzduchu pre čistejšie ovzdušie.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

O bezpečnosť a komfort sa stará armáda asistenčných systémov s vylepšeným softwarom, známych z už existujúcich modelov Mercedesu. Ani tu sa však nevyhneme novinkám – a to konkrétne vyhrievaným adaptívnym stieračom s honosným názvom Magic Vision Control.

Na výber bude zo štyroch motorov. Za dieselové motory „kope“ 350d 4Matic s 335 kilowattmi a 700 newtonmetrami. Z benzínových motorov sú v ponuke motorizácie 500 4Matic s 335 kW a 700 Nm, menším bratom sa potom stáva šesťvalec 450 4Matic s 270 kW a 480 Nm. Nechýba však ani brutálna varianta GLS 63 AMG, ktorá ponúka 430 kW a krútiaci moment 760 Nm. Narozdiel od deväťstupňovej automatickej prevodovky v „štandardných“ modeloch, AMG chýbajú dva stupne, zamykanie centrálneho diferenciálu či redukcia.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!