Fotogaléria:TECHNIKA: Aktívne riadenie

Po troch rokoch je Outlander v modelovom prevedení 2016 v rámci modernizácie do detailov prepracovaný po mechanickej i vizuálnej stránke.


Outlander v modelovom rade 2016 predstavuje novú vizuálnu identitu spoločnosti. Tá bola pod označením „Dynamic Shield“ (dynamický štít) prvýkrát naznačená na parížskom autosalóne 2014 v podobe štúdie Outlander PHEV Concept-S: Štíhle LED svetlomety na maske (vrátane svetiel pre denné svietenie zložených z 12 diód) sa jemne ťahajú smerom nahor a do bokov, čím zdôrazňujú pocit dynamiky.

Pôžitok z jazdy v novom Outlanderi (MY16) stavia na opatreniach na zníženie hluku, vibrácií a chvenia, menovite potom hluku od motora, dunivých prejavov (rezonancia), ruchov od vozovky alebo aerodynamického hluku. Technici vylepšili viac než 30 rôznych oblastí v rámci celého vozidla – karosériu, motor, zavesenie kolies, samotné kolesá, zvukovo izolované sklá, dynamické tlmiče zabudované na rôznych miestach a súčastiach. Vykonávané opatrenia sa odrazili v oveľa pokojnejšom prostredí v kabíne vozidla, čo je zárukou príjemnejšieho cestovania aj priateľskejšej atmosféry na palube; dôkazom je lepší index zrozumiteľnosti reči v kabíne, tj. možnosť konverzovať za jazdy.

Okrem systému varovania pri opustení jazdného pruhu (LDW), adaptívneho tempomatu (ACC) a systému na zmierňovanie následkov čelnej kolízie (FCM), ktoré používa súčasný Outlander so spaľovacím motorom aj vo verzii PHEV (naposledy menovaný systém získal v júni 2013 ocenenie Euro NCAP), sa paleta vyspelých bezpečnostných systémov u nového Outlandera PHEV (MY16) ešte rozšírila 360° kamerový systém.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!