Jazda na elektrickom aute sa predraží, ďalší prevádzkovateľ nabíjacích staníc na Slovensku zvyšuje ceny!

Po nedávnej aktualizácii cenníka spoločnosti GreenWay pristupuje k navýšeniu sadzieb aj ZSE Drive.
Vydané  Text: 
Začiatok budúceho roka bude mať pre fanúšikov elektrických vozidiel trpkú príchuť. Doteraz najvýhodnejší prevádzkovateľ nabíjacích staníc **navyšuje od 1.1.2023 ceny za poskytované služby.** Upravené budú vybrané sadzby v každom programe, vrátane jednotlivých druhov roamingu. Programy bez mesačných poplatkov (Guest a Eco) zaznamenajú **plošné navýšenie ceny za nabíjanie o 10 centov za kWh.** V rámci mesačného paušálu Partner sa mení len cena pomalého AC nabíjania zo súčasných 19 centov na 29 centov za kWh, cena paušálu (11,90 €) ako aj sadzby za využitie rýchleho nabíjanie zostávajú bez zmien. **Výraznejší nárast cien môžeme vidieť pri obľúbenom „neobmedzenom“ programe Flat,** ktorý bude majiteľov elektrických vozidiel stáť každý mesiac o 20 eur viac (navýšenie zo 69 na 89 eur mesačne). Zmluvný objem 400 kWh v rámci paušálu zostáva bez zmeny, po prečerpaní vyhradených kWh budú môcť zákazníci programu Flat nabíjať za jednotnú cenu 0,29 € za kWh bez ohľadu na druh nabíjačky. To znamená, že za pomalé aj ultrarýchle nabíjanie zaplatí držiteľ neobmedzeného paušálu po prečerpaní rovnakú sumu.
### ZMENY V ROAMINGU Spoločne so základným cenníkom v sieti ZSE Drive sa navyšujú sadzby za využitie nabíjačiek v partnerskom a domácom roamingu. **V závislosti od zvoleného programu a druhu roamingu bude sadzba za prečerpanú kWh navýšená od 10 do 20 centov.** K najmenším zásahom došlo pri partnerskom roamingu v rámci programov Eco, Partner a Flat, kde sa navýšila len sadzba za rýchle a ultrarýchle nabíjanie o 10 centov za kWh. Vodiči cestujúci do zahraničia si však môžu vydýchnuť, ceny za nabíjanie mimo územia Slovenskej republiky zostávajú nemenné, a to na úrovni 9€/hod za AC a 25€/hod za DC a UFC.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!