ŠKODA bude mať nového šéfa. Do jej čela sa postaví renomovaný odborník z Porsche

Škodu od 1. júla 2022 povedie renomovaný odborník z Porsche AG. Znamená to pre automobilku ešte lepšiu budúcnosť?
Vydané  Text: 
Česka automobilka ŠKODA AUTO po dvoch rokoch opäť zmení svojho šéfa. Doterajší predseda predstavenstva Thomas Schäfer svoju pozíciu opustí koncom júna tohto roka. Jeho miesto prevezme renomovaný odborník a jeden z najlepších manažérov celého koncernu. Schäfer sa zároveň od tohto dátumu stane novým predsedom predstavenstva značky Volkswagen. ### Schäfer do VW **Novým šéfom značky ŠKODA AUTO sa od 1. júla 2022 stane Klaus Zellmer**. Nahradí doterajšieho predsedu predstavenstva **Thomasa Schäfera, ktorý od 1. apríla 2022 vedie operatívne riadenie značky Volkswagen a od 1.7.2022 sa stane jej novým šéfom**. Okrem toho Schäfer získa pozíciu v predstavenstve koncernu Volkswagen a bude mať na starosti riadenie skupiny objemových značiek.
Thomas Schäfer preberá miesto riaditeľa značky Volkswagen
Murat Aksel, predseda dozornej rady ŠKODA AUTO a.s. v súvislosti s personálnymi zmenami v koncerne a predovšetkým v automobilke ŠKODA AUTO hovorí: „*Thomas Schäfer automobilku ŠKODA previedol dvoma extrémne ťažkými rokmi a zároveň prostredníctvom stratégie NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 formuloval jasný plán do budúcnosti. ŠKODA AUTO je teraz elektrifikovanejšia, digitálnejšia a medzinárodnejšia ako kedykoľvek predtým. Úspešným uvedením elektromobilu ENYAQ iV na trh a ďalšími plánovanými modelmi s elektrickým pohonom, prevzatím zodpovednosti za regióny a platformy pre koncern Volkswagen i úspešnou realizáciou projektu INDIA 2.0 Thomas Schäfer položil základy pre sľubnú budúcnosť automobilky ŠKODA. Za to mu v mene celej dozornej rady ďakujem. Zároveň mám radosť, že sa nám pre spoločnosť ŠKODA AUTO podarilo získať jedného z našich najrenomovanejších manažérov. Klaus Zellmer má za sebou vyše 20 rokov skúseností z automobilového priemyslu. Počas tejto doby sa vypracoval nielen na absolútneho automobilového experta, ale okrem toho dokázal, že má veľký strategický a podnikateľský rozhľad. Som presvedčený o tom, že spolu s ostatnými členmi predstavenstva vynaloží potrebné úsilie na to, aby ďalej pokračoval v úspešnom rozvoji spoločnosti ŠKODA AUTO a.s.*“ ### Kto je Klaus Zellemer? Klaus Zellmer, ktorý od 1.7.2022 prevezme jednu z najdôležitejších úloh v českej automobilke, je absolventom štúdia podnikovej ekonomiky. **Svoju pracovnú kariéru naštartoval v roku 1997**, kedy sa stal asistentom člena predstavenstva Porsche AG. O dva roky neskôr prestúpil do útvaru „Rozvoj predajnej siete“ v Porsche France a následne prevzal vedenie pre región Severnej Ameriky. V roku 2000 dostal zodpovednosť ako vedúci projektu pre budovanie oblastí predaja a marketingu v rámci zakladania pobočky Porsche v Lipsku. Neskôr sa stal vedúcim marketingu pre Porsche Deutschland a od roku 2010 sa postavil na jej čelo. O 5 rokov neskôr bol vymenovaný za **generálneho riaditeľa spoločnosti Porsche Cars North America**. Už 15. septembra 2020 sa Zellmer stal členom predstavenstva značky Volkswagen Osobné vozidlá za oblasť predaja, marketingu a after sales. Zároveň sa významným spôsobom podpísal pod dôslednú organizačnú, digitálnu a udržateľnú orientáciu značky.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »