VIDEO: Race of Champions: súboj titanov Vettel vs Loeb. Ktorý Seb bol nakoniec rýchlejší na ľade vo Švedsku?

## Nabitá štartovacia listina Podujatie **Race Of Champions 2022** sa tento rok konalo **na zamrznutom Baltskom mori vo švédskom Pite Havsbad,** len necelých 100 kilometrov od polárneho kruhu. Štartovacia listina v mrazivom Švédsku bola nabitá naozaj elitnými jazdcami ako : – **DAVID COULTHARD** – **MIKA HAKKINEN** – **VALTTERI BOTTAS** – **MATTIAS EKSTRÖM** – **MICK SCHUMACHER** –… Prečítať celé
Vydané  Text: 

## Nabitá štartovacia listina Podujatie **Race Of Champions 2022** sa tento rok konalo **na zamrznutom Baltskom mori vo švédskom Pite Havsbad,** len necelých 100 kilometrov od polárneho kruhu. Štartovacia listina v mrazivom Švédsku bola nabitá naozaj elitnými jazdcami ako : – **DAVID COULTHARD** – **MIKA HAKKINEN** – **VALTTERI BOTTAS** – **MATTIAS EKSTRÖM** – **MICK SCHUMACHER** – **JOHAN KRISTOFFERSSON** – **TOM KRISTENSEN** – **PETTER SOLBERG** – **OLIVER SOLBERG** – **SEBASTIAN VETTEL**
## Seb vs Séb vo finále Práve posledný menovaný, a to **štvornásobný majster F1 Sebastian Vettel sa dostal do finále,** kde ho čakal **skúsený mazák a deväť násobný majster WRC Sébastien Loeb.** Zatiaľ čo Vettel svoje najväčšie úspechy dosiahol na hladkom asfalte, Loeb, ako najúspešnejší jazdec v histórii svetovej rally, kraľoval snáď na každom type povrchov. Napínavé finále na snehu a ľade prinieslo **v prvom rozjazde** Loebovi výhodu oproti pilotovi F1, keď **Vettel narazil do steny.** V druhom rozjazde to vyzeralo o niečo tesnejšie, kde po prvom kole boli medzi nimi len dve desatiny, no Loeb opäť vyhral rozjazd o 3,6 sekundy. **Tretia sérií na elektrických rallycrossových autách** bola šokujúca, keď **Vettel v prvom kole takmer nabúral do tunela pod mostom,** čo Loebovi poskytlo výhodu. Nakoniec však **Loeb chyboval, náraz do bariery ho otočil do protismeru** a tak dal Vettelovi príležitosť v ďalšej jazde vyrovnať skóre. **V štvrtej jazde** to bolo veľmi tesné a **po prvom kole to vyzeralo, že Vettel má drobný náskok a mohlo by sa mu podariť stav série vyrovnať.** Nepodarilo sa.
**Francúzska legenda svetovej rally Sébastien Loeb vyhral tradičné zimné podujatie Race Of Champions** a **svojím štvrtým vítazstvom** zatienil ďalších 17 hviezd motoršportu. Aj navzdory tomu, že **Francúz oslávi čoskoro 47 rokov** (26. Februára), predviedol cez víkend ďalší strhujúci výkon.
## Vettel najlepší z jazdcov F1 Práve Vettel sa v nedeľňajšom podujatí ukázal ako najrýchlejší jazdec F1, pričom jeho kolegovia vypadli už v úvodných kolách. **Micka Schumachera porazila šampiónka formúl série W Jamie Chadwick** o 1,4 sekundy. Lepšie to nebolo ani u bývalých pilotov McLarenu: **Mika Hakkinen a David Coulthard prehrali s Jimmiem Johnsonom a Tomom Kristensenom.** ## Výťažok pre charitu **Tohtoročné preteky Race Of Champions vyzbierali viac ako 1 milión SEK (100 000 EUR) na charitu.** Výťažok poputoval najmä do nemeckej detskej charitatívnej organizácie Kinderlachen, na školu Zelmerlöw a Björkman Foundation v Keni, ICM (inštitút pre pokročilý výskum poranení mozgu a miechy v Paríži) a množstvo ďalších obľúbených charitatívnych organizácií. Vychutnajte si video poslednej finálovej jazdy oboch Sebastianov 🙂




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.