Lexus oficiálne predstavil nádherný crossover! Páči sa nám viac než (vy viete kto):

Nový elektrický crossover automobilka kompletne odhalí už túto jar.
Vydané  Text: 
Japonský prémiový výrobca nedávno zverejnil prvé fotografie svojho nového elektrického modelu s označením RZ 450e. Kompletné odhalenie, vrátane špecifikácie a interiéru, prebehne už o pár týždňov. Doteraz zverejnené fotografie nám poskytujú lepší pohľad na bočnú a zadnú časť modelu RZ 450e. Z profilu sa vozidlo nápadne podobá na už skôr predstavené elektrické modely Toyota bZ4x a Subaru Solterra, ktoré zdieľajú rovnakú platformu e-TNGA. **Lexus však prichádza s čiernym C-stĺpikom, vďaka ktorému vyzerá dizajn trochu uhladenejšie.** Oveľa viac sa Lexus odlišuje v zadnej časti, kde vyzerá úplne inak ako pripravované elektrické crossovery Toyota a Subaru. Namiesto dvoch výbežkov zadných svetiel, ktoré sa obopínajú po bokoch, má RZ 450e jednoduchý elegantný pás, ktorý zasahuje až do bodu na zadných blatníkov. Lexus spočiatku ukázal iba prednú časť nového modelu RZ 450e. Tá sa vyznačuje sa novým uchopením a implementáciou typickej mriežky chladiča, ktorá má otvor v spodnej časti a vertikálne vstupy na každej strane. **Ostré záhyby v prednej časti a špicatý tvar svetlometov dodávajú vozidlu agresívnu tvár.** Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne obrázky interiéru pripravovaného elektrického modelu. Prémiové umiestnenie značky by však malo znamenať, že v interiéri uvidíme lepšiu techniku a krajšie materiály ako v prípade Toyoty a Subaru. Rovnakou záhadou zostáva pohonné ústrojenstvo. **Spomínaní japonskí bratranci, bZ4X a Solterra, sú k dispozícii s celkovým výkonom 160 kW (215 k)** z elektromotora poháňajúceho každú nápravu, ale tento výkon sa nám zdá na Lexus trochu nízky. Očakávame tiež väčšiu kapacitu akumulátorov než 72,8 kWh.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!