VIDEO: Máte strach z elektrického dojazdu? Za autom si čoskoro budete môcť ťahať solárny panel

Kde sú tie časy, keď nám stačila jedna bandaska s benzínom v kufri?
Vydané  Text: 
Prinášame vám ďalší príklad „elegantného riešenia“ problému s elektrickým dojazdom. **Na crowdfundingovej stránke Indiegogo sa objavil koncept solárneho balíčka pre elektromobily, ktorý sľubuje kombinovaný výkon až 2 000 W.** Tento balíček sa skladá zo solárnej strechy a rozklápateľných solárnych článkov. Tie by mal majiteľ počas jazdy voziť v kufri, až po zastavení na odľahlom mieste ich môže rozložiť a nabíjať tak svoj elektromobil prostredníctvom energie zo slnka. Každá súprava obsahuje menič, malú batériu, jednu 220-voltovú zásuvku, dve 110-voltové zásuvky a dva USB vstupy. *„Sme nadšení, že môžeme predstaviť našu víziu prostredníctvom našej solárnej súpravy,“* hovorí výrobca EV Solar Kits na Indiegogo. *„Naše solárne nabíjacie súpravy majú za cieľ eliminovať úzkosť z dojazdu poskytnutím dodatočného dojazdu až 240 km za dva dni,“* čo predstavuje maximálny denný potenciál 120 kilometrov.
**Startup však nešpecifikoval ako alebo kde by mal zákazník využívať túto solárnu súpravu.** S ohľadom na priestor, ktorý modulárny solárny panel po rozložení vyžaduje, môže byť tento spôsob nabíjania ideálny pre ľudí kempujúcich v divočine, alebo tráviacich víkend na chate bez prístupu k zabezpečenej elektrickej zásuvke. A ktovie, možno sa časom dočkáme aj nejakých vylepšení tohto konceptu. **Napríklad v podobe plnohodnotného prívesného vozíka so solárnou strieškou a tonou batériových článkov navyše. Nádherná myšlienka, nemyslíte?**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!