TOYOTA C-HR dostala vylepšenia pre najpredávanejšiu výbavu Style, objednávky sú už spustené

Nová Toyota C-HR 2022 sa na Slovensku predáva od 23 290 eur s nevšedne bohatou základnou výbavou. Výbava Style ponúka ešte viac.
Vydané  Text: 
Toyota C-HR bude pre nových zákazníkov značky ešte atraktívnejšia, prichádza totiž s modernizáciou stupňa výbavy Style, ktorý má podľa slov automobilky tvoriť viac ako polovicu predajov tohto crossoveru v Európe. Modernizácia modelu C-HR, ktorá v plnej miere prebehne počas budúceho roka, zahŕňa na prvý pohľad menšie inovácie. Dôležité však je, že aj doterajšia podoba nápadného crossoveru bola vydarená a jeho interiér vždy patril k tým príjemnejším. Aj keď sú vonkajšie tvary auta skôr excentrické, vo vnútri sa dizajnéri sústredili na ergonomické usporiadanie kľúčových ovládacích prvkov, vizuálnu prehľadnosť a jednoduchosť. Na takomto základe sa dá vybudovať veľká modernizácia, napriek tomu sa automobilka nenechala strhnúť dočasnými trendovými záležitosťami a nepochala interiér ešte vždy pomerne konzervatívnym. Novinkou je napríklad čalúnenie sedadiel v novej kombinácii látky a luxusnej syntetickej kože. Ozdobné panely sú vyhotovené v atraktívnom matne modrosivom odtieni.
Z technického hľadiska sa ale nejaké inovácie predsa len udiali. Do roku 2022 vstupuje Toyota C-HR s najnovším multimediálnym systémom Toyota Touch 2 (MM21), ktorý znamená ďalší výrazný posun v otázkach konektivity, funkčnosti a intuitívnosti ovládania. Nový systém, štandardne ponúkaný pre všetky línie výbavy s výnimkou základného stupňa Comfort, sprostredkuje vyšší výpočtový výkon (výkonnejší procesor), a teda aj rýchlejšiu odozvu ako doteraz používaný systém. Jednotka ovládaná prostredníctvom centrálnej 8-palcovej dotykovej obrazovky s jemnou grafikou ponúka okamžitý prístup k radu online služieb vrátane navigácie na báze cloudu s nepretržitými aktualizáciami dopravných informácií. Toyota C-HR tu využíva nový palubný komunikačný modul, pri ktorom odpadá nutnosť párovania telefónu kvôli online službám a dáta sú predplatené na štyri roky. Softvérové aktualizácie možno jednoducho vykonávať na diaľku a tiež je zaistené pripájanie smartfónov prostredníctvom bezdrôtovej technológie Apple CarPlay, resp. (prostredníctvom kábla) Android Auto. Zákazníci tiež majú možnosť zvoliť si vyšší balík zahŕňajúci vstavaný systém navigácie s detailným plánovaním trás vrátane mapovania miest v 3D, dopravného značenia na diaľniciach a informácií o rozmiestnení pevných rýchlostných kamier. Tento balík je súčasťou paketu JBL + Navi dostupného pre výbavy Executive a GR Sport.
Modernizácia exteriéru Toyoty C-HR takisto zahŕňa niekoľko noviniek.Modernizovaná výbava Style ponúkne nové jednofarebné lakovanie v odtieni Amethyst a tiež 18-palcové zliatinové kolesá v novom dizajne. Vylepšená výbava Style je v rámci modelového radu C-HR zasadená do stredu ponuky medzi stupeň Comfort a vrcholné verzie GR SPORT a Executive. Nová Toyota C-HR sa bude vyrábať od januára budúceho roka, pričom objednať si ho môžete už teraz.
### Slovenské ceny a sériová výbava Style Toyota C-HR v modelovom ročníku 2021 sa predáva od 22 990 eur vo výbave Comfort, respektíve od 24990 eur vo výbave Style. Nový modelový ročník 2022 bude o niečo drahší – pri výbave Comfort začína na cene 23 290 eur a za v tomto článku opísanú výbavu Style si Toyota pýta 25 790 eur. V sériovej výbave tohto stupňa výbavy sú napríklad 18″ zliatinové disky kolies, LED svetlomety, zadná parkovacia kamera, zadné aj predné parkovacie senzory, 8-palcový stredový displej infotainmentu s podporou Android Auto a Apple CarPlay, automatické prepínanie diaľkových svetiel (AHB), adaptívny tempomat, udržiavanie v jazdnom pruhu, automatická dvojzónová klimatizácia či vyhrievanie volantu a predných sedadiel. Teda za 25-tisíc eur a s ohľadom na fakt, ide o veľmi pútavý crossover, je to vskutku dobrá cenová ponuka.








Pokračujte na ďalší príspevok »