Kia dosiahla rekordný podiel na európskom trhu a najvyšší predaj za 3. štvrťrok vo svojej histórii

Za pôsobivou úspešnosťou predaja stoja najmä modely Sportage, Niro a Ceed.
Vydané  Text: 
* **Podľa údajov ACEA dosiahla značka Kia podiel na trhu 4,2 %.** * **Predaj vozidiel Kia stúpol v 3. štvrťroku o 24,5 % v segmente, ktorý vzrástol o 6,9 %.** * **Za pôsobivou úspešnosťou predaja stoja najmä modely Sportage, Niro a Ceed.** Podľa nových údajov, ktoré zverejnilo Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA), dosiahla značka Kia v treťom štvrťroku 2021 **najvyšší podiel na európskom trhu vo svojej histórii**, a to 4,2 %. Tento podiel na trhu **predstavuje zlepšenie oproti predošlej rekordnej hodnote** 3,9 %, dosiahnutej v prvom polroku. Segment osobných automobilov v EÚ, EFTA a Spojenom kráľovstve zaznamenal oproti rovnakému obdobiu v roku 2020 celkový rast 6,9 %. EFTA je tvorené krajinami Island, Lichtenštajnsko, Nórsko a Švajčiarsko.
Kia Proceed v redakčnom teste Autoviny.sk (2021, Erik Stríž)
Za toto obdobie **narástol predaj vozidiel Kia o 24,5 %**; tento rok sa k danému dátumu predalo 387 716 vozidiel, kým minulý rok to za rovnaké obdobie bolo 311 326 vozidiel. **Vďaka takýmto hodnotám predaja a rastu získava značka Kia lepšie postavenie než mnohé porovnateľné mainstreamové automobilky**.

Sú elektromobily naozaj ekologické? Organizácia Carbon Trust zverejnila výsledky drobnohľadu Kie EV6

Hodnotilo sa všetko od získavania surovín cez zaobstarávanie dielov, prepravu dielov, montáž vozidiel, distribúciu používanie a recyklovanie na konci životnosti.

**V Žiline vyrábané SUV Sportage** je tento rok zatiaľ najpopulárnejší model Kia s 88 580 predanými kusmi v Európe. Druhým najpredávanejším modelom bol crossover Niro. K zákazníkom – ktorých oslovil pôsobivý sortiment elektrifikovaných a nízkoemisných pohonných systémov – putovalo 70 537 týchto vozidiel. Ďalej nasledoval v Európe navrhnutý, skonštruovaný a vyrábaný model Ceed, ktorého sa predalo celkovo 67 230 kusov (vo variantoch hatchback, Sportswagon, ProCeed a XCeed).

Čakanie sa skončilo, toto je nová žilinská Kia Sportage! V čom sa líši od americkej verzie?

Kia nás opakovane upozorňovala, že európska verzia modelu Sportage bude iná ako tá ázijská či americká. Práve teraz sme sa konečne dočkali odhalenia našej verzie, ktorá sa bude očakávane vyrábať na Slovensku.

**Jason Jeong, prezident spoločnosti Kia Europe**, uviedol: „V období pokračujúceho zotavovania širšieho automobilového priemyslu z problémov spôsobených pandémiou Covid-19 a nedostatku polovodičových súčiastok naďalej dosahujeme mimoriadny rast, o čom svedčí náš doteraz najvyšší podiel na trhu. Je to dôkazom sily vynovenej značky Kia a nášho štýlového portfólia elektrifikovaných a nízkoemisných vozidiel.“ „Najvzrušujúcejšie však je, že toto je pre značku Kia len začiatok. Vzhľadom na príchod nášho nového, plne elektrického crossoveru EV6 a blížiace sa predstavenie nového modelu Sportage môžeme očakávať, že do rodiny Kia privítame ešte viac nových zákazníkov.“

Predaje áut na Slovensku: Slováci kúpili viac hybridov ako dízlov, Škoda je lídrom trhu. Úplné štatistiky ale prezrádzajú ešte viac

Kto na Slovensku tento rok predal najviac naftových áut a kto najviac elektromobilov?

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.