Lexus sa stal oficiálnym sponzorom Davis Cupu

Lexus bol vyhlásený za oficiálneho automobilového sponzora Davis Cupu pre finále 2021, ktoré sa uskutoční od 25. novembra do 5. decembra 2021 v španielskom Madride. V rámci partnerskej spolupráce bude Lexus zaisťovať dopravu hráčov a tímov 18 súťažiacich národností medzi kurtmi a miestami ubytovania. Skupinové zápasy sa tiež uskutočnia v talianskom Turíne a rakúskom Innsbrucku.
Vydané  Text: 
Partnerská spolupráca prichádza v čase uvedenia úplne nového modelu Lexus NX, ktorý otvára novú kapitolu značky Lexus. Nové NX stojí na počiatku nového dizajnového smeru v oblasti exteriéru aj interiéru, využíva nové pohonné jednotky vrátane prvého plug-in hybridného pohonu pre značku Lexus, prináša vylepšenia na poli dynamiky jazdy a ponúka novú generáciu multimédií a konektivity. Davis Cup, ktorý bol po prvýkrát usporiadaný v roku 1900, sa postupne rozvinul na každoročný svetový športový šampionát. V roku 2021 sa ho zúčastní až 142 rôznych národností. Nový finálový formát, v ktorom bude o vytúžený Davisov pohár súťažiť najlepších 18 národností, bol zavedený v roku 2019, keď víťazný titul v Madride vybojovalo Španielsko. „Máme neuveriteľnú radosť, že môžeme znova obnoviť naše väzby s touto kultovou športovou udalosťou. Davis Cup je jedinečným športovým podujatím naprieč krajinami, ktoré spája špičkových tenistov a fanúšikov, pričom mnohí z nich predstavujú záujemcov o prémiový tovar. Príležitosť spojiť sa s takým publikom prostredníctvom zdieľanej vášne pre dokonalosť, odhodlanie a neuveriteľné zážitky si Lexus nemôže nechať ujsť,“ hovorí **Spiros Fotinos, riaditeľ spoločnosti Lexus Europe**.
„Sme nadšení, že opäť môžeme počítať so značkou Lexus v druhom ročníku finálových bojov. Tohtoročné podujatie je zasadené do viacerých miest v troch krajinách, pričom Lexus tu preukazuje svoje ohromné schopnosti v rámci manažmentu akcie, poskytovania služieb aj ich profesionality. Sme si istí tým, že podobne ako v roku 2019 budú najlepší svetoví hráči a tímy nadšení z podpory, ktorú Lexus na súťaži zaistí,“ hovorí riaditeľ finále Davis Cupu Albert Costa.

Lexus už pracuje na novom SUV, čo o ňom vieme?

Koncepčné modely Lexus nám umožňujú nahliadnuť do budúcnosti. Sériové autá japonskej značky sú často rovnako odvážne ako ich predchodcovia v dizajnérskom štúdiu. Bude sa história opakovať aj v prípade nového SUV s elektrickým pohonom, ktoré príde na trh budúci rok? Premiéru by malo mať v druhej polovici roku a auto pripravené na sériovú výrobu bude s najväčšou pravdepodobnosťou kombinovať vlastnosti Lexusu LF-1 Limitless a LF-Z Electrified.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.