V Rusku chcú zvýšiť rýchlosť na diaľniciach

Oficiálne sa bude jazdiť 150 km/h a neoficiálne až 170 km/h!
Vydané  Text: 
O ruskej doprave a miestnych vodičoch sa už roky skloňujú mnohé vtipy o ich kreatívnosti. Všetci sme videli mnoho videí, ktoré sú dôkazom ich originality a o ich **britkom štýle nemožno pochybovať**. Aj preto bude zaujímavé sledovať aplikáciu nových zavedených rýchlostí a pokút a ich dôsledky na miestnu dopravu. Aktuálne táto krajina prechádza množstvom dopravných zmien, prinášame vám ich zrhnutie. Teraz **Rusko prichádza s novinkou**, ktorá je z opačného súdka ako naše európske štandardy, a to zvýšenie maximálnej povolenej rýchlosti. V európskych krajinách sa maximálna povolená rýchlosť zvyčajne posúva smerom nadol. Rusi budujú zmeny v logistike pomerne radikálne a jednou z noviniek má byť **maximálna povolená rýchlosť na určitých úsekoch až 150 km/h**, pričom aktuálne je to 110 km/h.
**Saint Petersurg**, **Liteyniy avenue** Vedúci štátneho inšpektorátu bezpečnosti dopravy Ruskej federácie Michail Chernikov k navrhovanej zmene uviedol aj fakt, že úseky, na ktorých sa rýchlosť bude môcť zvýšiť, budú mať k dispozícii všetky infraštruktúrne opatrenia. Pôjde o **bezpečné úseky, ktoré majú v každom smere minimálne tri pruhy**. Zaujímavosťou je aj udeľovanie pokút pri prekročení rýchlosti. Pokutu vám udelia až pri prekročení rýchlosti o viac ako 20 km/h. Aj toto bolo súčasťou navrhovaných zmien, pričom sa navrhovala zmena z 20 km/h na 10 km/h, no údajne táto zmena neprešla. Pri zhodnotení tolerancie udeľovania pokút, sa **bude môcť na vybraných úsekoch jazdiť až 170 km/h**! Ďalší návrh na zmenu navrhol aj expert pracovnej skupiny ruskej vlády na reformu legislatívy v oblasti bezpečnosti cestnej premávky Dmitry Popov. Ide o **prepojenie výšky pokút za porušenie pravidiel cestnej premávky s nákladmi na auto.** V návrhoch zmien sa pred časom objavilo aj znižovanie maximálnej povolenej rýchlosti v obciach na 30 km/h. Tento návrh neprešiel, pretože úrady sa domnievali, že ide len o **možnosť ako vyberať pokuty častejšie a nie o zlepšenie bezpečnosti.** Na svete existuje niekoľko príkladov podobných scenárov a krajín, kde takéto zmeny skutočne priniesli pozitívne výsledky v rámci logistiky a bezpečnosti. Čas ukáže, aký vplyv budú mať tieto zmeny na bezpečnosť dopravy v Rusku.

Škodovke sa mimoriadne darí, hlási trojnásobné zvýšenie tržieb, predáva viac najmä v Rusku

Prekvapivo veľký nárast dodávok vozidiel česká značka zaznamenala automobilka v Rusku, Indii, východnej aj západnej Európe.








Pokračujte na ďalší príspevok »