Predaj Passatu ukončia po 50 rokoch. Od budúceho roka si už Američania nový Passat nekúpia

Volkswagen sleduje pokles záujmu o model Passat, severoamerický trh preferuje skôr SUV a trucky.
Vydané  Text: 
* **Volkswagen pristúpil k ukončeniu výroby americkej verzie modelu Passat** * **Spoločne výrobou ukončuje aj predaj, spúšťa finálnu limitovanú edíciu** * **Európskeho Passatu sa rozhodnutie VW USA netýka** Zatiaľ čo u nás je Passat, spoločne s modelom Golf, považovaný za typické auto značky Volkswagen, v zámorí záujem o neho významne klesá. Relatívne slabé čísla predajov v uplynulých rokoch vyústili do rozhodnutia, že model sa na tomto trhu prestane predávať úplne už od budúceho roka. Informuje o tom portál [Autonews Europe](https://europe.autonews.com/automakers/vw-drop-passat-us-after-22) s odvolaním sa na [oficiálnu správu Volkswagen USA](https://media.vw.com/en-us/releases/1572). Spoločne s ukončením predaja sa ukončuje aj jeho výroba, ktorá od roku 2011 prebieha v americkom meste Chattanooga v štáte Tennessee. Volkswagen Passat určený pre severoamerický trh nie je ten istý, ktorý sa predáva u nás. V roku 2019 prešiel faceliftom, ale výrobca ho nepostavil na globálnu modulárnu platformu MQB, ako bolo pôvodne zamýšľané, už vtedy išlo o dôsledok klesajúceho dopytu. Okrem techniky sa americký Passat líši od toho európskeho aj vzhľadom.
Toto je posledný americký VW Passat Limited Edition (2021). Passat určený pre severoamerický trh je odlišný od toho nášho technikou aj vzhľadom.
V súvislosti s rozhodnutím ukončenia predaja po 50 rokoch výrobca ohlásil spustenie predaje limitovanej edície 1 973 kusov Passatov, ktorá by zákazníkov mala osloviť svojim exkluzívnym charakterom. Pôjde o vôbec posledné Passaty vyrobené pre USA, cena má byť 31 290 amerických dolárov (po zohľadnení poplatkov na prepravu). Okrem technologického balíčka budú súčasťou tejto edície aj štítky na sedadlách „VW Chattanooga Since 2011“ a poradové číslo exempláru v rámci edície. Volkswagen USA zároveň avizuje, že výrobný závod v Chattanooge kvôli zrušeniu výroby Passatu neskončí, ale stane sa centrálnym miestom výroby elektrických automobilov značky. Dnes v ňom prebieha výroba modelov Atlas a Atlas Cross Sport, od budúceho roka sa stane zhotoviteľom elektrického crossoveru ID.4. Okrem toho Volkswagen na severoamerickom trhu naďalej predáva množstvo ďalších modelov, ako Arteon, Atlas, Atlas Cross Sport, Golf, Golf GTI, Jetta, Jetta GLI, Taos a Tiguan.

Šéf VW kritizuje lídrov G7: Nechať elektromobily jazdiť na elektrinu z uhlia je regulačný nezmysel!

Generálny riaditeľ tvrdí, že elektromobily majú zmysel iba vtedy, keď budú napájané zelenou energiou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!