Týmto Škoda predbehla aj prémiovú konkurenciu! Predstavila služby, ktoré uľahčia majiteľom vozidiel život

Predajom elektromobilu to pre značku Škoda nekončí! Prichádza na trh s jedinečným balíkom služieb, ktoré uľahčia majiteľom elektrických vozidiel život.
Vydané  Text: 
Stále atraktívnejšie modely s dlhým dojazdom, nízkymi prevádzkovými a servisnými nákladmi lákajú motoristov prestúpiť na druhú stranu. Škoda si však uvedomuje, že svet elektromobilov ešte stále nemusí byť každému známy, a preto svojim **zákazníkom ponúka pomocnú ruku v podobe balíka služieb,** ktorý sa postará o to, aby bol prechod od spaľovacieho k elektrickému autu pre každého čo najjednoduchší. ### S KARTOU DO SVETA Ku každému zakúpenému elektromobilu značky Škoda, môžete získať roamingovú službu nabíjania – kartu Powerpass: Využiť ju môžete nielen na území Slovenska, ale aj pri ceste do zahraničia. **S jedinou kartou od Škody tak môžete nabíjať vozidlo na viac ako 800 nabíjacích bodoch na Slovensku a na viac ako 200 000 nabíjacích bodoch v rámci celej Európe.** Súčasťou siete sú nielen bežné verejné nabíjacie stanice, ale tiež rýchle nabíjačky vrátane siete IONITY. Stačí prísť ku akejkoľvek partnerskej stanici, priložiť kartu a nabíjať za zvýhodnenú cenu. **Samotnú platbu na mieste riešiť nemusíte, raz mesačne vám príde súhrnné vyúčtovanie za všetky dobíjania** v uplynulom mesiaci, uskutočnené doma i v zahraničí. Pre sfunkčnenie tejto služby stačí, ak si do mobilného zariadenia stiahnete aplikáciu Powerpass (dostupná pre pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS), vytvoríte si konto, objednáte si kartu a spárujete ju s akoukoľvek platobnou kartou.
V aplikácii si vyberiete tarif, ktorý Vám najviac vyhovuje a môžete začať nabíjať. Pre model Škoda Enyaq iV je na **prvých 12 mesiacov od aktivácie aplikácie zákazníkovi k dispozícii mimoriadny tarif úplne zadarmo!** V prípade ciest do zahraničia, si zákazník môže pozrieť všetky tarify platné pre neho v zahraničí. Sú dostupné na www.skoda-auto.sk v sekcii eMobilita. To znamená, že zákazník cestujúci do zahraničia neplatí žiadne dodatočné poplatky za zahraničný roaming. Navyše, pri nabíjaní **v zahraničí mu bude zaúčtovaná zazmluvnená cena platná pre celú danú krajinu,** nie aktuálnu sadzbu na vybranon nabíjacom stojane. ### PRÍPRAVA Najlepšie miesto pre nabíjanie elektromobilu sa nachádza u vás doma. Stačí každý večer po príchode z práce zapojiť auto do zásuvky a ráno vyraziť na cestu s plnou batériou. Nehovoriac o tom, že pomalé nabíjanie nočným prúdom šetrí batériu aj vašu peňaženku. Ešte predtým, než zaparkujete vašu elektrickú Škodu do garáže, je však dôležité vykonať dôkladnú kontrolu siete vo vašom dome. Balík S za 136 eur poskytuje **odbornú obhliadku ističov a elektroinštalácie vo vašom dome aj s revíznou správou, ktorá overí bezpečnosť pri nabíjaní.** Okrem toho technik posúdi možnosť inštalácie wallboxu na požadovanom mieste jej inštalácie.
V prípade záujmu o domáce nabíjanie ponúka Škoda svojim zákazníkom na výber tri druhy wallboxov s maximálnym nabíjacím výkonom až 11 kW/h. Pri výbere jedného z nich môžete využiť sprievodnú službu profesionálnej inštalácie u vás doma, pričom technik sa postará nielen o správne zapojenie, ale aj o výklad týkajúci sa používania wallboxu v domácnosti. **Inštalácia wallboxu na vopred pripravené miesto a pripojenie zákazníkom vybraného wallboxu** ŠKODA iV (pri verzii Connect a Connect+ pripojenie aj na server), spoločne s kontrolou elektroinštalácie Home Check a revíznou správou ponúka Škoda formou balíka M už od 368 eur. A tu podpora ani zďaleka nekončí. Skutočným fanúšikom elektromobility a znižovania uhlíkovej stopy **ponúka Škoda ďalšie možnosti komplexné riešenia energetickej sebestačnosti** domu ako napríklad voľba správnych nabíjačiek, vlastnú fotovoltaickú elektráreň a batériové úložiská. Tieto služby a poradenstvo obsahuje balík L a jeho cena je individuálna a závislá od požiadaviek a možných riešení.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.