Lepší podvozok a 260 koní. Toto je nová Škoda Enyaq Sportline iV

Značka Škoda predstavila takmer športový elektromobil Enyaq Sportline iV. Má vylepšený podvozok a kopec estetických doplnkov.
Vydané  Text: 
Škoda Enyaq iV je prvý od základov vytvorený elektromobil od mladoboleslavskej automobilky a po tom, [čo sme aj my ohlásili jeho vstup na slovenský trh](https://www.autoviny.sk/testy/121826/skoda-dnes-spustila-vyrobu-enyaq-iv-my-sme-vyskusali-jeden-z-prvych-kusov-na-slovensku), značka informovala o takmer-športovej verzii Sportline. Preto takmer, pretože automobil nedostal výkonnejší pohon, ale má nižší podvozok, čo by malo prospievať jazdným vlastnostiam pri dynamickom jazdnom štýle. Modely vo výbave Sportline patria k tradičnej škodováckej ponuke nielen na našom trhu a preto odhadujeme, že sa tento výbavový stupeň stane populárnym. Už na prvý pohľad totiž Enyaqu dodáva dominantnejší vzhľad vďaka väčšiemu množstvu nápadne umiestnených čiernych doplnkov na karosérii. Konkrétne sa jedná o masku chladiča, lišty okolo bočných okien, strešný nosič, difúzor zadného nárazníka, nápis ŠKODA a plakety na piatych dverách. > Interiér a exteriér zdobia výrazné čierne lakované prvky, ďalej vozidlo ponúka znížený športový podvozok a taktiež 20- a 21-palcové kolesá Interiér je vo významnej miery doplnený o čierne prvky, najmä strop, športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy, karbónový dekor a čalúnenie prístrojovej dosky do syntentickej kože. Nechýba tu ani trojramenný športový kožený volant či kryty pedálov s „hliníkovým vzhľadom“. **V ponuke budú tri varianty pohonu:** * **Enyaq Sportline iV 60** ponúka maximálny krútiaci moment 310 Nm, elektromotor umiestnený na zadnej náprave s max. výkonom 132 kW a * akumulátor s netto kapacitou 58 kWh (max. 62 kWh). Dosahuje dojazd viac ako 400 km v režime WLTP. * **Enyaq Sportline iV 80** má silnejšiu batériu s netto kapacitou 77 kWh a dojazd až 527 km v režime WLTP. Elektromotor umiestnený na zadnej náprave má max. výkon 150 kW. * **Enyaq Sportline iV 80x** bude po vstupe na trh *neskôr v tomto roku* disponovať max. výkonom 195 kW a maximálnym krútiacim momentom 425 Nm. Táto verzia má dva elektromotory a pohon všetkých kolies. Dojazd činí až 501 km v režime WLTP vďaka batérii s netto kapacitou 77 kWh (max. 82 kWh) > Škoda Enyaq iV je jediné vozidlo na báze platformy MEB koncernu Volkswagen, ktoré sa v Európe nevyrába v Nemecku.

Škoda dnes spustila výrobu Enyaq iV, my sme „vyskúšali“ jeden z prvých kusov na Slovensku

Majitelia novej Škody Enyaq iV môžu získať aj univerzálnu nabíjaciu kartu MyPowerPass platnú pre 140-tisíc nabíjacích staníc v Európe.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.